Čelnici Karvine zadovoljni zbog dogovora sa Čolićem
FOTO: MFK Karvina

Pohvale na račun bh. internacionalca

Čelnici Karvine zadovoljni zbog dogovora sa Čolićem

S. Mlaćo

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, te jedan od najtrofenijih igrača Premijer lige BiH Benjamin Čolić karijeru će nastaviti u redovima MFK Karvina, člana Prve lige Češke.

Čolić je prije par dana sa novim klubom potpisao dvogodišnji ugovor, a posljednji angažman imao je u redovima bh. premijerligaša Olimpika.

"Dogovorili smo se u uslovima ugovora na dvije godine. Morali smo da se poboljšamo po desnoj strani i Benjamin nas je u periodu testiranja uvjerio da je pravi izbor. Drago mi je da transfer uspješno realizovan", kazao je za službenu stranicu Karvine sportski direktor tog kluba Lubomir Vik.

"Karvina će za mene biti novi izazov u karijeri. Sretan sam i radujem se prvim utakmicama", istakao je Čolić, koji je u Premijer ligi titulu prvaka osvajao čak četiri puta. Tri sa Željezničarom i jednom sa mostarskim Zrinjskim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi