Čelnici NK Čelik transparentnošću osvajaju povjerenje

Izvještaj o utrošenih 50.000 KM

Čelnici NK Čelik transparentnošću osvajaju povjerenje

Piše: S. Mlaćo
U cilju što transparentnijeg rada i pozitivnijeg odnosa sa navijačima čelnici zeničkog Čelika odlučili su na svojoj zvaničnoj facebook stranici redovno postavljati izvještaje o utrošenom novcu. 

Tako su ovaj put odlučili na vidjelo iznijeti izvještaj o prijemu i utrošku novčanih sredstava dobijenih od grada Zenice u iznosu do 50.000.00 KM.

"U skladu sa željom da promoviramo što transparentnije poslovanje našeg kluba objavljujemo zvanični klupski utrošak sredstava koje je klub dobio od Grada Zenice. Ovo će biti samo privremena praksa jer će detaljni finansijski izvještaj biti predstavljen na godišnjoj sjednici Skupštine kluba članovima i tako na najbolji način biti temelj za zdraviji i transparentniji rad kluba kroz članski model upravljanja. Naš klub mora tržišno nastupati - aktivno traži sponzore i želi povećati posjetu na stadionu kako bi imao sredstva za svoje poslovanje i bolje sportske rezultate", proučili su iz Čelika. 

U izvještaju se može vidjeti da je najviše novca, tačnije 46.300.00 KM otišlo na plate igrača i stručnog štaba, a poznato je koliko je klub potrošio i na račun za fiksni telefon, te elekričnu energiju, usluge fitnes centra za igrače, stanarinu za dva igrača, službeni put u Sarajevo...


Premijer liga BiH