Ćemalović: Moj glas ide Pušini

Mali milion problema u FSBiH

Ćemalović: Moj glas ide Pušini

A. Beganović

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nalazi e pred suspenzijom od strane UEFA-e i FIFA-e, no suspenzija nije jedini problem koji potresa našu kuću fudbala.

U nekoliko posljednjih godina čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nanijeli su ogromnu štetu bh. fudbalu i pitanje je da li će ista moći nadoknaditi i kada "grobara" više ne bude.

Naime, potpisivani su dupli ugovori sa Sport - fiveom i Kentarom, potpisivani su žalosni ugovori sa Adidasom i Legeom, a kao što smo već i objavili, zahvaljujući marketinškim stručnjacima iz naše krovne fudbalske kuće, cijena Zmajeva ista je kao i reprezentativaca Farskih Otoka.

Pored svih nabrojanih malverzacija iz kase FSBiH plaćani su advokati za odbranu Miodraga Kureša i Muniba Ušanovića.

SportSport.ba ovu informaciju već je objavljivao, a da je istinita potvrdio je i povremeni član IO FSBiH, Samir Ćemalović.

"Predsjedništvo nikad nije donijelo odluku o plaćanju Kurešove i Ušanovićeve odbrane, niti je na IO bilo govora o tome. Znam da je advokatu isplaćeno oko 96.000 KM i to iz kase Saveza i nelogično je da FSBiH plaća odbranu ljudima koji su ga oštetili", rekao je između ostalog Ćemalović za Oslobođenje.

Ćemalović je u razgovoru za Oslobođenje istakao da vereliki problem predstavlja i činjenica da bošnjački korpus još uvijek nema kandidata za predsjednika.

"FSRS će predložiti Mileta Kovačevića i Slavišu Vujića, hrvatski korpus Josipa Bevandu, a Bošnjaci još uvijek nemaju svog kandidata. Ja ću svoj glas dati Jusufu Pušini, jer je on čovjek sa najviše kredibiliteta. On je osnivač Saveza i učestvovao je u velikim projektima, te je jedan od najzaslužnijih što su za BiH igrali Barbarez, Glavaš, Topić i ostali koji su stvarali istoriju", zaključio je Ćemalović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.