Centar bolji od Seljaka, Mostar SG nezaustavljiv

Premijer futsal liga BiH

Centar bolji od Seljaka, Mostar SG nezaustavljiv

A. Beganović

U okviru Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine odigrana su sva tri susreta 1. kola Lige za prvaka, a aktuelni bosanskohercegovački prvak Centar stigao je do tri boda.

Centar je u Sarajevu rezultatom 7:4 savladao Seljak. Četiri pogotka za ekipu iz Sarajeva postigao je Nermin Jusić, dva Nijaz Mulahmetović, dok se u listu strijelaca upisao i Dražen Novoselac. Strijelci za ekipu iz Livna bili su Ante Ramadža, Ante Semren, Jozo Mihaljević i Nikola Ivković.

Do pobjede je stila i vodeća ekipa lige, Mostar SG Staklorad, koja je u gradskom derbiju nadigrala Zrinjski (4:1). Dva pogotka za pobjedničku ekipu postigao je Edis Mršo, dok su golmana Plemića savladali i Marijo Aladžić i Srđan Ivanković. Jedini pogodak za Zrinjski postigao je Josip Bošković.

Efikasan susret odigrali su Leotar i Brotnjo, a slavila je ekipa iz Trebinja rezultatom 6:2. Golmana ekipe iz Čitluka su po dva puta savladali Savo Andrić i Miljan Vico, a za Leotar su još pogađali Milorad Cimirot i Ivan Šutalo, dok su za Brotnju strijelci bili Marin Šunjić, te Marin Suton.

Na tabeli je vodeći Mostar SG sa 27 bodova, bod manje ima Centar, dok je Leotar trećeplasirani sa 24 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi