Centar i dalje na vrhu, Mostar SG mu puše za vratom

Centar i dalje na vrhu, Mostar SG mu puše za vratom

A. Beganović

Kompletirano je 8. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu nakon kojeg promjene na samom vrhu nije bilo, odnosno aktuelni prvak Centar i dalje je lider premijerligaške karavane.

Centar je bez većih problema na domaćem terenu nadigrao Čelinac (6:1). Po dva pogotka za aktuelnog prvaka postigli su Nermin Kahvedžić i Amel Handžić, dok su se u listu strijelaca upisali i Emir Sipović, te Bilal Jelić. Jedini pogodak za Čelinac postigao je Aleksandar Dragojević.

Drugoplasirani Mostar SG Staklorad slavio je na gostovanju u Čitluku gdje je bio bolji od domaćeg Brotnja (7:3). De Souza je postigao tri, Marijo Aladžić dva, a Vedran Marić i Vladan Vasić po jedan pogodak za pobjedničku ekipu, dok je Anto Galić postigao dva, a Marko Grgić jedan pogodak za poražene.

Trećeplasirani Zrinjski na svom terenu je dočekao Salinas i kući ga je ispratio sa pet pogodaka u mreži. Slavili su Plemići 5:1 uz dva pogotka Mirka Hrkaća, te po jedan Zvonimira Ćavara, Luke Sutona i Vedrana Vukše. Počasni pogodak za goste postigao je Edin Muratović.U

U Konjicu je Sofić rezultatom 5:1 savladao Nevesinje. Senahid Mujić i Emir Milanović su postigli po dva, a Maid Ramić jedan pogodak za pobjedničku ekipu, dok je sa poražene počasni pogodak djelo Dalibora Pudara.

U duelu Leotara i Seljaka postignuto je sedam pogodaka. Ekipa iz Trebinja je slavila 4:3 i to lakše nego što rezultat govori pošto je dva minuta prije kraja imala vodstvo 4:1. Dva pogotka za Leotar je postigao Savo Andrić, a u listu strijelaca upisali su se i Predrag Šešelj, te Miljan Vico. Za goste iz Livna dvostruki strijelac je bio Nikola Ivković, dok se u listu strijelaca upisao i Jozo Mihaljević.

Najmanje pogodaka viđeno je u duelu Kaskade i Tanga koji je slavio 2:1. Ognjen Erić i Slobodan Elez su pogađali za Tango, a Šaban Spahić za Kaskadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi