Centar i Zrinjski remizirali, Brotnjo bolji od Kaskade

Odigrano pet utakmica 12. kola

Centar i Zrinjski remizirali, Brotnjo bolji od Kaskade

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je pet utakmica 12. kolo Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, a u derbiju su Centar i Zrinjski podijelili bodove (3:3).

Sjanu utakmicu su odigrali Centar i Zrinjski u Sarajevu, a domaći su bili bliže pobjedi jer su šest minuta prije kraja imali prednost od dva gola (3:1). Međutim, Plemići se nisu predavali, te su uspjeli izjednačiti. Strijelci za Centar su bili Jusić, Kahvedžić i Radmilović, dok su za Zrinjski pogađali Drežnjak, Šunjić i Marić.

"Kiks" Centra na domaćerm terenu iskoristio je Brotnjo, koji je u Čitluku sa 6:4 savladao Kaskadu, te se bodovno izjednačio sa ekipom iz Sarajeva na vrhu tabele. Dva pogotka za Brotnju u pobjedi nad Kaskadom postigao je Galić, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Čilić, Vlaho, Grgić i Dujmović. S druge strane, za Kaskadu su strijelci bili Jahić, Dizdarević i Hrvić (dva gola).

Tango je na domaćem terenu savladao Čelinac (4:3), te je ostao u borbi za titulu. Tri pogotka za Tango je postigao Čapmpara, a jedan Gušo, dok su za Čelinac pogađali Ivanković (dva gola) i Matijašević.

Nevesinje je sa 4:3 savladalo Mostar SG. Vučetić (dva gola), Pudar i Kilibarda su pogađali za pobjedničku ekipu, dok su za poražene strijelci bili Mršo, Zatagić i Husnić.

Indentičnim rezultatom Bosna Kompred je savladala Leotar, a pobjednika je odlučio autogol Zdravka Šarabe u posljednjoj minuti susreta. Pored Šarabe mrežu Leotara su pogađali Avdić, Muratović i Vejzović, dok su za ekipu iz Trebinja strijelci bili Šaraba i dva puta Miladinović.

Posljednji susret 12. kola između Sokratesa i Seljaka igra se u četvrtak u Banja Luci.

Rezultati 12. kola:

Nevesinje - Mostar SG 4:3

Centar - Zrinjski 3:3

Brotnjo - Kaskada 6:4

Bosna Kompred - Leotar 4:3

Tango - Čelinac 4:3

Tabela: Centar 27, Brotnjo 27, Zrinjski 26, Tango 22, Kaskada 19, Bosna Kompred 19...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti