Centar i Zrinjski u finalu Kupa za malonogometaše

Centar i Zrinjski u finalu Kupa za malonogometaše

Danas je u Mostaru odigrana utakmica polufinala Kupa BiH u futsalu između ekipa Mostar SG i Zrinjskog. .

Plemići su priredili malo iznenađenje, pa su slavili rezultatom 5:3. Mostarska publika mogla je vidjeti jednu dobru utakmicu sa puno golova.

Već nakon pet minuta igre bilo je 2:1 za goste. Franjo Delić u 40. sekundi za Plemiće, Mršo u trećoj za MSG, a zatim Drežnjak u petoj opet za goste.

Do novog gola trebalo je čekati do 15. minute kada Aladžić nakon kumulativnih faulova daje gol za 2:2.   Nakon toga vidjela se ravnopravna utakmica, ali jednu grešku Mostar SG-a kažnjava Hrkać pet sekundi do kraja poluvremena i dovodi Plemiće u vodstvo 3:2 na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme bolje otvara ekipa Mostar SG-a, koja preko Zatagića dolazi do 3:3. Tada su mnogi očekivali preokret, ali Drežnjak postiže gol za Plemiće u 37.minuti i unosi malo nervoze u domaće redove. Vršili su konstatan pritisak, ali bez uspjeha. Radi brze i agresivne igre, prave šesti faul, nakon kojeg Franjo Delić postiže gol za 5:3.

Priliku za smanjiti rezultat imali su domaćini iz iste situacije preko Aladžića, ali nije bio precizan. Nakon tog promašaja, slavlje Plemića moglo je da krene.

U finale su prošli i malonogometaši Centra, koji su u Sarajevu sa 4:1 savladali Joker iz Novog Travnika u dvorani Ramiz Salčin.

Golove za sarajevski Centar dali su Jelić, Jusić, Radmilović, te autogol Buzića, dok je jedini gol za Novotravničane postigao Robert Đotlo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi