Četiri gola Ćosića za pobjedu Širokog u Zenici

Premijer omladinska liga za juniore, 3.kolo

Četiri gola Ćosića za pobjedu Širokog u Zenici

D. Kurbegović

Danas su na programu bile utakmice 3.kola Premijer omladinske lige za juniore. Juniori Čelika na Kamberovića polju u Zenici su dočekali ekipu Širokog Brijega. Gosti su na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:4.

Na klupi domaće ekipe sjedio je koordinator za omladinski nogomet u klubu, Omer Kopić, jer po pravilima N/FSBiH, Pale Skočibušić, inače trener juniorske ekipe crno-crvenih, ne može koristiti svoju licencu za juniore i seniore. 

Domaći su dobro otvorili utakmicu, igrali su veoma čvrsto i agresivno tako da Široki nije uspio ozbiljnije ugroziti gol domaćina. Ipak, vjerovatno ključni trenutak utakmice desio se u 27.minuti kada je domaći nogometaš Meris Selimović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, te su domaćini ostali bez igrača u polju što je odmah promijenilo stvari na terenu. Nije dugo trebalo da Široki iskoristi brojčanu prednost. U 29. minuti Roberto Čosić pogađa za 0:1 nakon velike greške domaćeg golmana Harisa Jupića. Samo šest minuta kasnije, u 35.minuti, ponovo na sceni Roberto Čosić, koji jedan centaršut prima u petercu, te iz okreta šutira i pogađa za 0:2. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu ništa se značajnije nije promijenilo na terenu, Čelik nije mogao puno toga uraditi prema naprijed bez jednog igrača u polju, dok je Široki strpljivo čekao svoju šansu za još koji gol u mreži domaćina. Svoj treći gol na utakmici danas sjajni Roberto Čosić postiže u 50.minuti za ubjedljivo vodstvo gostiju 0:3. Tačku na današnju sjajnu partiju Širokog Brijega, postavlja svojim četvrtim golom Roberto Čosić za konačnih 0:4 za goste s Pecare.

Čelik-Široki 0:4 (Roberto Čosić 4)

Čelik: Jupić, Begović, Popović, Mujak,Puđa, Durmić, Skopljak, Selimović, Žuna, Šuvalić, Sivac. Trener: Omer Kopić.

Široki Brijeg: Slišković, Markota, Dadić, Knežević, Marušić, Dumančić,Pušić, Bešlić, Leko, Čosić,Bilać. Trener: Anto Kokić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi