Četvorica bh. fudbalera među najboljim na Balkanu

Prema InStat Scoutu

Četvorica bh. fudbalera među najboljim na Balkanu

Prema statistici portala InStat Scout, četvorica bh. fudbalera našli su se među 19 najboljih igrača za četiri balkanske lige za sezonu 2015/2016.

HŠK Zrinjski i FK Sarajevo imaju po dva predstavnika na ovoj listi, na kojoj se nalaze Goran Karačić, Daniel Graovac, Samir Radovac i Haris Duljević.

Na ovoj listi nalaze se fudbaleri iz fudbalskih liga Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Crne Gore, koje su grupisane u jednu kategoriju. Hrvatska i srbijanska liga imaju bolji rejting od pobrojane četiri, pa stoga imaju svoje zasebne tabele.

Inače, InStat Scout je platforma preko koje se prate fudbaleri i koja daje sve statističke podatke o njihovom individualnom učinku.

Golmani:

Grega Sorčan (Gorica)
Goran Karačić (Zrinjski/Adanaspor)
Damjan Shishkovski (Rabotnički)

Odbrana:

Nemanja Mitrovič (Olimpija)
Aleksandar Šofranac (Sutjeska/HNK Rijeka)
Daniel Graovac (Zrinjski)
Leon Najdovski (Rabotnički)
Erik Janža (Maribor)
Hovhannes Hambardzumyan (Vardar)

Vezni red:

Blaž Vrhovec (Maribor)
Boban Nikolov (Vardar)
Samir Radovac (Sarajevo)
Ferhan Hasani (Shkendija 79)
Matic Črnic (Domžale)
Gregor Bajde (Maribor)
Haris Duljević (Sarajevo)
Marko Pajač (Celje/Cagliari)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napad:

Antonio Mance (Domžale)
Blessing Eleke (Olimpija)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi