Cimirot: Sretan sam što sam dio bordo porodice

Bh. reprezentativac sretan na Koševu

Cimirot: Sretan sam što sam dio bordo porodice

E. Škorić

Gojko Cimirot je u Konjicu, u pobjedi Sarajeva nad Igmanom (3:0) u šesnaestini finala Kupa, odigrao jubilarnu 50. utakmicu u bordo dresu.

A reprezentativac naše zemlje je u razgovoru za službenu klupsku stranicu (fcsarajevo.ba) istakao da je izuzetno sretan zbog 50. nastupa u momčadi s Koševa.

"Sretan sam zbog brojke od 50 odigranih utakmica u Sarajevu. I ranije sam govorio da želim igrati u Fudbalskom klubu Sarajevo i dobio sam priliku da istrčim u bordo dresu na stadion Koševo. Za mene je to velika stvar, jer je Sarajevo najveći klub u državi", kazao je Cimirot, dodavši:

"U dresu Sarajeva, došao sam i do "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jednostavno, ovo je poseban klub i sretan sam što sam dio bordo porodice."

Govorio je i o narednoj utakmici, protiv Olimpica, koja se igra na Koševu u subotu.

"Nakon pobjede u Kupu protiv Igmana, želimo zabilježiti i domaću pobjedu protiv Olimpica. Istina, četiri ligaške utakmice za redom smo remizirali, ali sam optimista uoči subotnje utakmice. Vjerujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i na kraju zasluženo slaviti", zaključio je Cimirot.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo dočekuje Olimpic u subotu, 20.9, sa početkom u 17 sati. Cijene ulaznica za ovu utakmicu iznose: Sjever Vedran Puljić - 5 KM, Istok - 8 KM, Zapad - 10 KM.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.