Ćiro može odvesti BiH na Mundijal
Radomir Antić cijeni naše stručnjake

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije tvrdi

Ćiro može odvesti BiH na Mundijal

Ćiro Blažević je odličan stručnjak, ima tim koji može postići jedan veliki rezultat, a to je odlazak na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Imate dobre šanse da se plasirate na Mundijal, što bi mi bilo izuzetno drago, izjavio je Radomir Antić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije u razgovoru za San.    

Za razliku od većine naših stručnjaka, koji su za vrijeme klupskih angažmana „bježali“ od bh. igrača, Antić je za sobom „vukao“ i srbijanske fudbalere.   

„Za mene je normalno da dovedem igrača iz svoje zemlje u klub koji treniram. Ako to radi Arsene Wenger u Arsenalu, Rafael Benitez u Liverpoolu ili Jose Mourinho ranije u Chelsaeu, onda ne vidim razloga da ja budem izuzetak“, naglasio je Antić, jedini svjetski trener koji je u Španiji trenirao sva tri najveća kluba, Real, Atletico i Barcelonu.

Srbija je s Antićem na klupi lider u grupi i ima najbolje izglede da se plasira u Južnu Afriku i to prije Francuske.

“Imamo dobru ekipu. Sve su to dobri igrači koji igraju u svojim klubovima zapažene uloge. Napravili smo dobru atmosferu i smatram da, ako ovako nastavimo, bićemo prvi u grupi“, kaže Antić.

Antić je istakao kako ne prati bh. fudbal, ali da dobro poznaje naše stručnjake koji rade van granica BiH.

„Cijenim ih sve, znam da je Halilhodžić vodio PSG, da je Bajević u AEK-u, da je Meša Baždarević u Grenobleu, Pape Sušić je radio u Turskoj... Ipak, najbolji sam sa Ivicom Osimom. Uvažavamo jedan drugog. Švabo je legenda, bio je odličan igrač, a postao je svjetski prepoznatljiv trener“, ističe Antić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.