Ćivić: Zadovoljan sam svojim igrama,  a ponuda imam

Član ekipe Slovačko za SportSport.ba

Ćivić: Zadovoljan sam svojim igrama, a ponuda imam

S. Mlaćo

Eldar Ćivić, mladi reprezentativac naše zemlje rođen u Tuzli, član je ekipe FC Slovačko, koja nastupa u Prvoj ligi R. Češke.

Slovačko je trenutno na osmom mjestu sa 18 osvojenih bodova, a na vrhu su Plzen, te dva ima iz Praga, Slavia i Sparta. Naš reprezentativac trenutno odmara u svom gradu, a u razgovoru za SportSport.ba se dotakao igara svog tima, svojih ambicija, te mlade reprezentacije.

"Mislim da smo izgubili puno bodova kući, a u gostima smo igrali više nego dobro. Mogli smo imati više bodova na kontu, ali šta je tu je", istakao je Ćivić.

Nastupao je na jedanaest utakmica i zadovoljan je, iako je imao problema sa povredom.

"Sa ekipom Slovačko imam ugovor do 2019. godine, a imam nekoliko ponuda. Mislim da oni čekaju pravi klub i da obje strane budu zadovoljne, a što se tiče mojih igara imao sam problema sa povredom zadnje lože i nisam u zadnjim utakmicama nastupao. S druge strane,  zadovoljan sam utakmicama koje sam odigrao i želim da još više dižem svoju formu", priznaje mladi nogometaš.

Čivić je za našu mladu reprezentaciju upisao šest nastupa, ali s obzirom da ima 20 godina i u narednom kvalifikacijama ima pravo igrati za ovu selekciju.

"Mislim da nas je puno mladih igrača ostalo od prošli kvalifikacija koje smo igrali i neslavno završili. Dobro se poznajemo i vrijeme je za neki veći iskorak mlade reprezentacije", kazao je Eldar Ćivić, član FC Slovačko na kraju razgovora za naš portal.

Treba istaći da Eldar ima i starijeg brata Muharema, trenutno člana NK Travnik, koji je također jedno vrijeme nastupao u Češkoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi