Članica SFK 2000 Aida Hadžić osvojila priznanje u  D.Vakufu

Sportska ličnost godine po izboru čitalaca

Članica SFK 2000 Aida Hadžić osvojila priznanje u D.Vakufu

S. Mlaćo

U petak je u organizaciji Sportskog saveza općine Donji Vakuf u sali Doma kulture u Donjem Vakufu održana četrnaesta sportsko-revijalna manifestacija Izbora najboljih sportista Donjeg Vakufa za 2016. godinu.

Na ovogodišnjem izboru najboljih dodijeljene su nagrade i priznanja u ukupno trinaest kategorija, a i ove godine na inicijativu Nezavisnog informativnog portala dvvijesti.info dodijeljena je nagrada "Sportska ličnost godine".

Sportska ličnost godine po izboru čitatelja tog portala je Aida Hadžić, članiva SFK 2000 Sarajevo. 

Aida Hadžić je rođena 1992. godine u Makarskoj. Završila je gimnaziju i već deset godina uspješno igra ženski nogomet. Dres kluba SFK 2000 Sarajevo nosi od svoje 14. godine.

Aida je i reprezentativka Bosne i Hercegovine, prošle godine je sa svojim klubom  osvojila duplu krunu. Pored sjajnih rezultata u BiH, ove godine najbolji sportski kolektiv naše države zabilježio je dobre rezultate i u Ligi prvaka. Odigrane su tri utakmice kvalifikacija, a zatim i dvomeč sa Rossiyankom.

Pošto Aida zbog svojih obaveza u klubu i reprezentaciji nije mogla doći u Donji Vakuf nagradu je preuzeo njen otac, a uručio urednik portala Harun Rujanac.

Aida je kratko ipak dala svoj komentar na ovu nagradu. “Dobila sam mnogo nagrada u svom životu, ali ove koje sam dobila u svom gradu su najdraže. Ipak je to mjesto, čaršija, mahala gdje sam napravila svoje prve fudbalske korake. Ova nagrada za mene znači mnogo i daje mi novi motiv za dalje uspjehe jer svaki moj uspjeh je jednim dijelom i uspjeh moga grada. Hvala svim sugrađanima koji su glasali za mene, svakako se zahvaljujem i portalu za nominaciju na anketi”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi