Članovi i simpatizeri Sloge protestuju zbog odluke NSFBiH

Zabranjen ulazak u Prvu ligu FBiH

Članovi i simpatizeri Sloge protestuju zbog odluke NSFBiH

Danas su ispred zgrade Fudbalskog saveza Federacije BiH održani mirni protesti simpatizera Sloge iz Siminog Hana, a glavni povod leži u zabrani ulaska u viši rang. 

Nogometni savez Federacije BiH odlučio je FK Sloga Simin Han zabraniti da se takmiči u Prvoj ligi, iako je ova ekipa na zelenom terenu osigurala plasman u viši rang.

Pozivajući se na odluku donesenu pred sami početak sezone prema kojoj je Sloga bila obavezna sa dvije omladinske ekipe nastupati u Omladinskoj ligi Grupa Sjever Takmičarka komisija je donijela zaključak da ovaj klub ne ispunjava uslove za nastupanje u Prvoj ligi FBiH.

Članovi i simpatizeri Sloge svojim današnjim protestom željeli su uputiti poruku Izvršnom odboru da će ustrajati u svojim zahtjevima, a ono što je interesantno, jeste da je lokacija sastanka na kojem se treba raspravljati o navedenom problemu promijenjena pola sata prije samog početka. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za novu lokaciju odabrane su Terme na Ilidži, a u rukovodstvu Sloge već ranije su najavili da ne pomišljaju na odustajanje od svojih zahtjeva. 

"Angažovali smo i advokatski tim i borit ćemo se na naša prava", poručio je Azmir Husić, čovjek koji od Sloge ima namjeru napraviti respektabilan klub i iako nailazi na opstrukcije sa svih strana, bar prema njegovim riječima, od toga neće odustati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.