Clovis se još nije priključio pripremama

Ko "gura" Kamerunca u Čelik?

Clovis se još nije priključio pripremama

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika odradili su i drugu fazu priprema, gdje su u 10-tak dana u hrvatskom Rovinju odigrali tri pripremne utakmice. Zeničani će do početka prvenstva trenirati u Zenici, a do utakmice sa Sarajevom odigrat će još dvije utakmice.

Već smo pisali da su crno-crvene pojačali Fenan Salčinović, Petar Bašić, te najnovije pojačanje Mehmedalija Čović. Ono što svakako niko u i oko kluba ne zna, kada će i da li će se pripremama kluba priključiti Nglame Clovis, 22-godišnji Kamerunac, koji se navodno nalazi u Njemačkoj, te ne može da sredi sve papire oko ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Veoma je interesantno, da trener Nizah Hukić ne računa na ovog igrača što je već izjavio u jednom razgovoru za naš portal, dok rukovodstvo kluba želi da se ovaj igrač priključi treninzima i bori za svoje mjesto u timu. Svakako čudna situacija, kada se zna da prvenstvo počinje za dvije sedmice, a Kamerunac nije odradio niti jedan trening s ekipom. Postavlja se pitanje ko gura Clovisa u klubu?

Odgovor sigurno nećemo pronaći u klubu, ali svakako da slučaj možemo povezati s tim da Clovisa zastupa agencija koju vode Sead Sušić i Darko Smoljanin, koji u Čeliku imaju još jednog igrača stopera Seada Jakupovića.

Interesantno je da se nigdje ne može pronaći podatak, kada je Clovis odigrao posljednju utakmicu i za koji klub. Navodno ovaj igrač ima 22- godine i igrao je za omladinsku reprezentaciju Kameruna, te je iz Njemačke prošle sezone stigao u Čelik. Kako nije mogao srediti papire nije ni nastupao za Čelik, a evo ponovo su se pojavili problemi oko njegovog ulaska u državu.

Ono što je sigurno da neće biti pošteno ako se kojim čudom Clovis pojavi u Zenici, te preuzme mjesto u timu nekom od igrača, koji su od početka priprema prosuli mnogo znoja i truda, kako bi se nametnuli treneru, a u krajnjem slučaju da li je uopšte potrebno angažovati Clovisa kada Hukić u napadau ima nekoliko opcija (Mešanović, Alispahić, Ribić, Popović, Salčinović).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu, doista nevjerovatna situacije, a Uprava kluba već je pokazala koliko "brine" za narednu sezonu tako što su sa Čovićem, Salčinovićem i Bašićem potpisali tromjesečne ugovore.

Možda su mišljenja da sljedeću sezonu neće upravljati klubom, pa sada žele da spase svoje glave, pokušavajući da "zamažu" oči navijačima pričama o ambicijama u Kupu. Svi u Zenici znaju da Čelik ne može u Evropu jer ne može dobiti licencu za ovo takmičenje, a ruku na srce teško su Zeničani dobili licencu za Premijer ligu u ovoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.