"Jedan dan šampioni, sutradan druga priča"

Cocalić: Izraelci nisu mentalno jaki, nadam se ranom vodstvu

Defanzivac našeg nacionalnog tima Edin Cocalić je dobar dio svoje karijere proveo igrajući u Izraelu, tačnije u Maccabiju iz Haife.

Uoči utakmice koja slijedi, fudbaler Mechelena je bio poprilično optimističan, ali je i istakao neka svoja nadanja.

"Idemo na pobjedu, naravno. Svaka sljedeća utakmica nam je finalna i ne bi valjalo da ne dođemo do nje", započeo je Cocalić i nastavio:

"Po mom mišljenju su najopasniji Izraelci Zahavi, Damari i Ben Haim. Sva trojica su veoma brzi igrači i nezgodni za čuvanje. Bez obzira na to, Izrael sigurno u svojoj ekipi nema tako kvalitetne igrače kakve imamo mi. Puno više toga ovisi o tome kakvi ćemo mi biti. Neke od tih igrača znam, imao sam kontakt s njima uoči ove utakmice ali nije to za javnost. Pokušat ćemo se revanširati Izraelcima i bilo bi idealno da zabijemo taj neki rani gol. Atmosfera će biti "ratnička" i Izraelcima neće biti lako".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Prva utakmica nije realan prikaz kvaliteta. Sada smo puno spremniji i u punom sastavu i drugačijoj situaciji. Mislim da će ovo biti totalno drugačija utakmica nego ona u Haifi.

"Izraelci imaju čudan mentalitet. Oni su jedan dan prvaci svijeta, drugi dan je totalno druga priča. Mislim da bi baš zbog toga bilo idealno kada bismo postigli neki rani gol. Po mom mišljenju oni nisu baš mentalno jaki", rekao je za kraj Edin Cocalić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.