Odrađen prvi trening

Cocalić: Nadam se da ćemo startati pobjedom

Današnjim treningom reprezentacija BiH je započela pripreme za kvalifikacijsku utakmicu protiv Estonije. 

U našem timu vlada odlična atmosfera i svi igrači su motivisani da pobjedom otvore kvalifikacije, a optimizma ne nedostaje ni kod stopera Edina Cocalića koji je u proteklom periodu igrao standardno dobro za svoj Mechelen. 

"Počinjemo novi ciklus i nadam se da će prvi korak biti dobar, odnosno da ćemo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo otvoriti pobjedom", kazao je Cocalić prisutnim novinarima.

Na pitanje da li očekuje da će se izboriti za mjesto u prvoj postavi, odgovorio je: 

"Nadam se da će treninzi, prije svega, biti kvalitetni od sviju nas i da ćemo se svi truditi maksimalno. Na selektoru je na kraju da izabere jedanaest najspremnijih. Svi smo tu, očekujemo da igramo, ali najbitnije je da imamo zajednički cilj i da smo usmjereni ka tome da pobijedimo Estoniju".

Kada su u pitanju kvalifikacije, Cocalić kaže:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Sa nama je u grupi Belgija o čijem kvalitetu ne treba mnogo govoriti, Grčka će se pokušati iskupiti, ali unatoč tome imamo dobre šanse. U prošlim kvalifikacijama smo pokazali da smo kvalitetni. Glupo je nešto obećavati, ali svi trebamo biti pozitivni i nadati se plasmanu", zaključio je Cocalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi