Čolaković lažima obmanjuje javnost

Sve za fotelju

Čolaković lažima obmanjuje javnost

A. Beganović

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Sulejman Čolaković i njegovi "igrači" u našoj krovnoj fudbalskoj kući uznemireni su sastankom koji je prije nekoliko dana održan u Sarajevu, a na kojem su predstavnici pet kantonalnih saveza donijeli nekoliko zaključaka od kojih je možda i najvažniji eventualno sazivanje redovne, izborne ili vanredne Skupštine FS BiH.

Sastanak ppredstavnika pet kantonalnih fudbalskih saveza (Sarajevskog, Hercegovačko - neretvanskog, Unsko - sanskog, Srednjobosanskog i Tuzlanskog) uznemirio je one koji su naš fudbal doveli na korak do provalije iz koje će nas teško ko izvući.

Čolaković i društvo bezobrazno, kao i mnogo puta do sada, pokušavaju sastanak legalno izabranih predstavnika proglasiti nelegitimnim i u bh. medijima se služe lažima kako bi javnost uvjerili u to. Međutim, zaboravljaju da još uvijek postoje oni kojima je stalo do našeg fudbala i da će isti učiniti sve kako bi konačno FS BiH očistili od šljama.

"To je razvaljivanje Saveza u trenutku kada se borimo protiv prijetnje suspenzijom. Nijedan akt ne poznaje takvu vrstu dogovora. Pogotovo mogu reći da tu nema jedinstva, jer nisu bili prisutni predstavnici Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Bosanskopodrinjskog kantona", rekao je Čolaković za Dnevni avaz i po ko zna koji put slagao bh. sportsku javnost.

Igrom slučaja potpisnik ovih redova prisustvovao je sastanku, a na istom je bio i Generalni sekretar FS Tuzlanskog kantona Midhat Arnautović, pa s pravom mogu reći da Sulejman Čolaković laže.

Također je bitno naglasiti da su predstavnici Zeničko - dobojskog i Bosansko - podrinjskog kantona dobili poziv da prisustvuju sastanku, no kako Čolaković ima vlast u Zeničko - dobojskom, a njegov intimus Muhidin Raščić u Bosanskopodrinjskom, razumljivo je zašto se isti nisu odazvali.

Međutim, Čolaković nije stao na gore navednoj gnusnoj laži, nego je na samo sebi svojstven način za Dnevni avaz dodao:

"FIFA i UEFA ne priznaju ništa niti žele išta osim usvajanja statuta. A putem koji je pokazan na tom sastanku, nigdje se neće doći. Naravno, svako ima pravo da se sastaje i razgovora, ali to što se dogovore, nema nikakvu važnost. I FIFA i UEFA jasno su nam rekle da ne žele nikakvu sjednicu Skupštine osim one na kojoj će biti usvojen statut. Na tako sazvanoj sjednici sigurno je da se to neće desiti. Trebamo, prema dogovoru, napraviti mapu puta i dijalogom i konsenzusom doći do usvajanja statuta".

Zaboravlja Čolaković da je i ne tako davno na sjednici Izvršnog odbora zajedno sa svim ostalim bošnjačkim predstavnicima glasao za neusvajanje Statuta koji su nam predložili čelnici FIFA-e i UEFA-e, pa doista ispada smiješno kada se isti poziva na međunarodne fudbalske institucije. Zaboravlja Čolaković, no zato mi nećemo zaboraviti da je u posljednja dva mjeseca više boravio na sastancima u Banja Luci nego u Sarajevu kako bi svim silama pokušao obezbijediti svoj ostanak u FS BiH, no ako je suditi po sastanku u Sarajevu, to mu neće uspjeti.

I za kraj podsjetit ćemo predsjednika FS BiH na Član 21 Statuta FS BiH u kojem stoji:

Vanrednu Generalnu skupštinu može sazvati Generalni sekretar, na osnovu odluke Izvršnog odbora NS/FS BIH, ili na pismeni zahtjev najmanje 1/4 delegata Skupštine NS/FS BIH. Takav pismeni zahtjev mora sadržavati predložene teme za dnevni red, s kratkim obrazloženjem zahtjeva. Isti treba uputiti Izvršnom odboru NS/FS BIH i poslati Generalnom sekretarijatu.

Izvršni odbor NS/FS BIH donosi odluku o mjestu, datumu i vremenu vanredne Skupštine, kao i dnevnom redu na osnovu primljenih prijedloga. Ona se mora održati u roku od 30 dana od prijema pismenog zahtjeva ili odluke Izvršnog odbora.

Generalni sekretar pismeni poziv šalje najmanje 15 dana prije vanredne Skupštine. Poziv sadrži dnevni red kao i druge prateće dokumente.

Dnevni red vanredne Skupštine ne može se mijenjati.

Sviđalo se Čolakoviću ili ne, lagao nas Čolaković ili ne, ukoliko 15 delegata Skupštine FS BiH bude tražilo vanrednu Skupštinu, ista se mora održati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.