Optimizam na Grbavici

Čolić: Cilj je i dalje dupla kruna

Teška povreda je iza Benjamina Čolića. Desni bek Željezničara u potpunosti se oporavio nakon što su na utakmici protiv Plzena u Ligi prvaka stradali prednji križni ligamenti. Čolić je optimista pred sutrašnji derbi. 

„Imamo rezultat iz prve utakmice koji po meni nije loš, mada smo na posljednja dva meča u prvenstvu doživjeli poraze. Kažem poraze jer ja remi u Lukavici smatram porazom. Mislim da se ipak možemo izdići iznad svega, a rezultat sa Grbavice po meni i dalje nam daje šanse od 50 posto,“ kaže Čolić, dodavši:

„Nije po meni rezultat prvog meča strašan kako neki misle. Nas jedan gol drži u životu, a mi ga sigurno možemo postići.“

Neugodna povreda koljena je iza Čolića. Mladi fudbaler Željezničara spreman je za derbi.

„Što se tiče koljena ja sam potpuno zdrav. Očekujem minutažu, ali je odluka na našim trenerima.“

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Do kraja Premijer lige ostalo je još sedam kola. Cilj Željezničara je jasan.

„Mi želimo duplu krunu bez obzira na probleme koje imamo. Šanse jesu malo manje nego ranije, ali nisu izgubljene. Ne vidim da neko ima bolji raspored od nas s izuzetkom možda Širokog Brijega,“ dodao je Čolić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.