Čolić "ubio pauka" za važnu pobjedu Željezničara

Plavi slavili eurogolom Čolića

Čolić "ubio pauka" za važnu pobjedu Željezničara

Željezničar je u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige slavio s 2:1 na gostovanju kod Zvijezde, a heroj pobjede Plavih je definitivno Benjamin Čolić koji je svom timu golom s preko 25 metara u prvoj minuti sudijske nadoknade donio veliki trijumf klubu s Grbavice.

Domaći nisu mogli požeti bolji razvoj situacije. U šestoj minuti na centaršut s lijeve strane odlično je reagovao napadač Zvijezde Uroš Stojanov, te loptu pospremio u mrežu iz leđa Marijana Antolovića. Ipak, očitu ofsajd poziciju u kojoj je bio Stojanov previdio je linijski sudija.

Dvije minuti kasnije Damir Sadiković šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta nakon njegovog udarca pogodila živi zid. Rano vodstvo Zvijezde u 11. minuti poništio je Ognjen Đelmić. Brzonogi fudbaler Plavih se odlično snašao, lijepo je primio loptu u šesnaestercu, napravio sebi poziciju za udarac a potom odlično šutirao za svoj drugi gol u ovoj sezoni BH Telecom Premijer lige.

U 21. minuti Diatta je pokušao glavom, ali je lopta nakon njegovog udarca završila u gol-autu. Do kraja prvog dijela igre oba tima imala su nekoliko poluprilika, ali su konkretni udarci u samo završnici izostali.

Drugo poluvrijeme Željezničar je otvorio puno bolje. Đelmića je odlično poigrao Memija, strijelac gola za Željezničar sam je izbio pred golmana Zvijezde Ita, ali njegov udarac s nekih pet-šest metara iskosa s desne strane brani čuvar mreže domaćeg sastava.

U 68. minuti Zvijezda je dobro kombinovala, ali su na kraju domaći fudbaleri i prekimbinovali, pa je loptu bez faula osvojio Benjamin Čolić. 

Dvanaest minuta prije kraja viđena je još jedna sudijska nelogičnost. Kerim Memija je bio u prodoru, prošao je lijevog beka Zvijezde, koji ga je srušio u kaznenom prostoru ali se glavni arbitar Vladimir Bjelica nije oglasio ni ovoga puta. Nakon ove situacije kompletna ekipa ali i klupa Plavih je protestvovala kod glavnog arbitra ove utakmice, ali sve što je Bjelica pokazao bio je žuti karton nekome s klupe kluba s Grbavice.

Antolović je u 81. minuti odlično intervenisao nakon jednog udarca domaćih fudbalera, a potom preciznimdegažmanom brzo pokušao pronaći i napadu nekog od svojih fudbalera. U finišu je Milomir Odović pokušao da s izmjenama napravi nešto više do samog kraja.

I kada su svi očevila kraj utakmice, u prvoj minuti sudijske nadokande Benjamin Čolić je eurogolom s preko 25 metara pogodio same rašlje Itovog gola za veliku i važnu pobjedu Željezničara. I cijelom slavlju Nedo Turković je zaradio crveni karton, iako nije ulazio u igru.

Do kraja su Plavi mogli i do ubjedljive pobjede, ali je Bajić lošijom desnom nogom iz jedne dobre kontre šutirao pored gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.