Čolpa tvrdi: FK Sloboda je pod suspenzijom

Tuzlanski klub u problemima

Čolpa tvrdi: FK Sloboda je pod suspenzijom

Po riječima advokata Fuada Čolpe, FK Sloboda nalazi se pod suspenzijom. Na adresu naše redakcije pristiglo je saopštenje pravnog zastupnika Emira Selimovića koje vam prenosimo u cjelosti.

"FK SLOBODA je pod suspenzijom, obzirom da je djelimično isplatila svoj dug od 11.090,00 KM, shodno Odluci Disciplinske komisije NS/FS BiH broj 02-2339-2/14 od 20.08.2014. god. 

S druge strane, NK ZVIJEZDA je izmirila svoje obaveze, postupajući shodno potpisanom sporazumu između punomoćnika igrača Moranjkić Jasmina i ovlaštene osobe NK ZVIJEZDA, o čemu je odmah izviješten i Sekretarijat NS BiH.

Potpisani „sporazum“ između FK SLOBODA iz Tuzle i igrača Selimović Emira, ovjeren i potpisan od nadležnog organa Nogometnog Saveza Tuzlanskog Kantona, bez saglasnosti punomoćnika – advokata Čolpa Fuada iz Sarajeva, NIŠTAV je i ne može proizvesti pravno dejstvo.

Igrač Selimović Emir je doveden u zabludu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica 7. kola Premijer lige BiH (FK RADNIK – FK SLOBODA) je pod upitnikom, i ne može se odigrati ukoliko FK Sloboda u toku dana /petak/ 12.09.2014. godine ne uplati preostali dugovni iznos od 2.000,00 KM.

Na potezu su nadležni organi Nogometnog Saveza BiH da riješe pomenute nejasnoće, u suprotnom, ukoliko se dozvoli nastup FK SLOBODA na pomenutoj utakmici, postupak će se nastaviti pred nadležnim organima FIFA i UEFA, te nadležnim institucijama BiH."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.