Crnkić: Loše sam savjetovan, izvinjavam se svima

Prvotimac FK Sarajevo otvorio dušu

Crnkić: Loše sam savjetovan, izvinjavam se svima

S. Mlaćo

Nermin Crnkić (25) i u narednom periodu će nositi dres FK Sarajevo.

Crnkić je bio na pragu odlaska sa Koševo nakon ispadanja ovog tima iz Evrope, sasvim opravdano se našao i na meti nezadovoljnih navijača, pa je njegov odlazak bio skoro pa gotova stvar.

Ipak, 25-godišnji ofanzivni fudbaler se vratio u Sarajevo, priključio pripremama bordo tima, te već određeni period je u trenažnom procesu. Od kluba je dobio visoku novčanu kaznu, a za SportSport.ba je otvoreno govorio o periodu koji mu neće ostati u lijepom pamćenju.

"Prije svega želim iskoristiti priliku da se izvinem svim navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo, svim saigračima, trenerima i rukovodstvu kluba zbog svojih postupaka. Klub je za mene odredio najveću moguću kaznu, ja sam istu prihvatio jer sam svjestan da sam napravio veliku glupost koja je naštetilu ugledu ovog kluba, koji je veći od svakog pojedinca. Svjestan sam što su svi ljuti na mene, a ja želim priliku ponovnu da se dokažem i pokažem, kako bi svi vidjeli, i moji saigrači i navijači da sam lojalan ovom klubu nakon svega što se desilo.”, rekao je Crnkić, te se osvrnuo na svog sada već bivšeg menadžera koji je po njemu veliki krivac za sve što se dešavalo.

"Vjerovao sam slijepo u ono što mi je menadžer pričao. On je bivši član Kaiserslauterna i vjerovao sam kada mi je govorio da je prelazak u taj klub završen. Moj uslov je bio da Sarajevo nešto zaradi od tog transfera i zbog toga sam i privahtio da odem. U drugom slučaju, ne bih to nikada htio, jer sam u Sarajevu proživljavao jedan od najljepših perioda u životu. Menadžer mi je govorio da će biti sve uredu i kako je vrijeme odmicalo u meni se budila sve veća sumnja. On je govorio i da je dobro što se približava kraj prelaznog roka (31.8.), kako bi Sarajevo u slučaju transfera dobilo što manje novca. On me doveo u Sarajevo i vjerovao sam da govori stvari koje su realne, međutim, kada sam vidio da od toga nema ništa, odmah sam odlučio da se vratim, jer ne želim otići da Sarajevo ne vidi tu svoju korist. Nakon svega, obavio sam razgovor sa menadžerom, koji je bio buran i sa njim više ne sarađujem. Ne želim da čujem ni H od Hotić više jer taj čovjek me izuzetno loše savjetovao, što je moju karijeru dovelo na samo dno, ali povrh svega, naštetio je ugledu institucije FK Sarajevo. Naravno, i krivica je moja. Vjerovao sam takvom čovjeku.”

Teško mu je palo što trenira odvojenog od prvog tima, ali kako kaže svjestan je svojih grešaka.

"Za mene je situacija vrlo teška. Žao mi je kada odem na trening i treniram odvojeno od ekipe. Ovaj period je jedan od najgorih u mom životu. Međutim, ja sam spreman na sve što klub bude tražio. Želim pokazati da sam spreman da se borim maksimalno za ovaj klub, koji mi je mnogo toga dao i ako budem dobio priliku da se priključim ostatku ekipe, bio bih presretan. Obzirom da treniram  odvojeno od ekipe, nisam imao priliku da se izvinim svim igračima pojedinačno, a to bih uradio prvom prilikom. Na kraju razgovora bih iskoristio priliku da se izvinem duboko, svima, koje sam iznevjerio, a kojima je Sarajevo blizu srca. Po čitav dan samo razmišljam o tome šta sam uradio i kako bih mogao stvari da popravim. Nadam se da će moje iskreno priznanje i pojašnjenje svega što je bilo bar malo smiriti strasti, jer ponavljam, prihvatio sam najveću moguću kaznu sa finansijske strane, radim odvojeno od tima i spreman sam sve uraditi kako bih ponovo konkurisao za ekipu”, zaključio je Crnkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Crnkić je u Sarajevo stigao u julu 2016. godine iz Slovan Bratislave, a ove sezone upisao je samo dva nastupa i to kvalifikacijama za Evropa ligu, tačnije dvomeču FK Sarajevo protiv moldavske Zarie Balti. Ugovor sa bordo timom veže ga do ljeta 2018.g., a nakon reprezentativne pauze možemo ga očekivati u radu sa prvim timom, s obzirom da su kvalitete ovog 25-godišnjaka dobro poznate Husrefu Musemiću i njegovim saradnicima.

Kada je pravi, Nermin Crnkić može biti od velike pomoćo bordo timu. To na Koševu svi znaju. pa ja sada sve na njemu. Treću šansu sigurno neće dobiti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi