Jusufbegović nakon koševskog remija:

"Crveni karton nas je uvjetovao da igramo defanzivno"

Ekipa Veleža je nakon dva meča pred domaćom publikom u kojima je osvojila četiri boda u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige uspjela "otkinuti" bod Sarajevu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

Iako je veći dio utakmice ekipa Nedima Jusufbegovića igrala sa deset igrača zbog crvenog kartona Darka Maletića, na kraju su Rođeni neporaženi napustili travnjak najvećeg bh. stadiona.

"Znali smo gdje dolazimo, da su oni apsolutni favoriti i da igraju u sjajnoj formi. Otvorili smo utakmicu, iskoristili smo tu jednu njihovu grešku i postigli pogodak. Nismo htjeli da igramo onako defanzivno od samog početka i sigurno da bismo pokušali da igramo malo otvorenije u drugom poluvremenu, jer to stalo i igramo", rekao je šef stručnog štaba mostarskog kluba Nedim Jusufbegović, te obrazložio zašto se njegov tim odlučio na defanzivu:

"Crveni karton nas je apsolutno uvjetovao da stil i način igre bude apsolutno defanzivan, tako da je to nešto što smo morali. I u ovom trenutku smo jedino to i mogli. Prema tome, ja igračima čestitam na jednom velikom trudu, na jednom velikom zalaganju, što su izdržali sve pritiske Sarajeva i idemo dalje. Jednostavno ovo moramo da ovjerimo protiv Travnika u sljedećem kolu".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.