Čudesan preokret Borca u Lukavici

Kup BiH - polufinale

Čudesan preokret Borca u Lukavici

U drugom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine Slavija je protiv banjalučkog Borca prokockala veliku prednost, pa je susret završio 2:2.

Slavija je dobro otvorila susret, ali u uvodnom dijelu domaći nisu uspjeli stvoriti neke ozbiljnije prilike pred golom gostiju iz Banja Luke. Borac je u prvom dijelu igrao prilično defanzivno, uglavnom se orijentišući na čuvanje svog gola i vrebanje prilika preko kontranapada.

Domaći su u 37. minuti imali sjajnu priliku da dođu u prednost, nakon što je sudija dosudio najstrožu kaznu za Slaviju. Loptu je na kreč namjestio iskusni Branko Baković, ali je golman Borca Milinović izašao kao pobjednik u ovom duelu, odbranivši jedanaesterac igraču domaće ekipe, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Slavija je krenula mnogo ofanzivnije u nastavku. U 52. minuti ekipa iz Lukavice je uspjela krunisati dominaciju na terenu. Jovanović je promiješao odbranu gostiju, te potom centrirao za Bakovića, koji glavom postiže prvi gol na utakmici i dovodi domaće u prednost.

U 74. minuti Slavija je došla do drugog gola. Jovanović se ponovo našao u ulozi asistenta, te je uposlio Tadića, kojeg gosti ruše u kaznenom prostoru, pa je sudija po drugi put pokazao na najstrožu kaznu u korist Lukavičana. Siguran realizator ovog puta bio je Baković.

Kada su svi na stadionu u Lukavici mislili kako je Slavija praktično već jednom nogom u finalu, Borac se samo u 60 sekundi vratio i nadoknadio rezultatski zaostatak. Prvo je u 87. minuti na 1:2 smanjio Vukelja, na asistenciju Stevanovića. Praktično već u narednom napadu bilo je 2:2. Stevanović je ponovo bio asistent, a realizator za 2:2 bio je Leonid Ćorić.

Slavija – Borac 2:2

Stadion SRC Slavija u Istočnom Sarajevu. Gledalaca: 800. Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina). Žuti kartoni: Kutalija, Jovanović, Simić (Slavija), Tivunović (Borac). Strijelci: 1:0 Baković u 52, 2:0 Baković u 74. iz penala, 2:1 Vukelja u 88, 2:2 Ćorić u 89. minuti

SLAVIJA:
Lučić, Regoje, Benović, Simić, Tadić, Šćepanović, Todorović, Jovanović (od 75. minuta Stanić, od 83. minuta I. Radovanović), Baković, Kutalia, Stanković. Trener: Milorad Odović.
BORAC: Milinović, Stupar, Žarić, Čorić, Trivunović, Vukobratović (od 77. Stančeski), Grahovac (od 18. minuta Sakan), Stanić (od 68. minuta Jandrić), Kajkut, Vukelja, Stevanović. Trener: Zoran Marić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.