Ćurguz: Bit ćemo rasterećeni i u polufinalu

Trener Sloge iz Doboja

Ćurguz: Bit ćemo rasterećeni i u polufinalu

E. Škorić

Plasmanom u polufinale Kupa BIH fudbaleri Sloge ostvarili su najveći uspjeh u svojoj dugoj i bogatoj istoriji.

Sastavu iz Doboja je za ovako veliki rezultat bio dovoljan i neriješen rezultat od 1:1. Trener Zoran Ćurguz kaže da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima, ali najavljuje da će sve učiniti da odu možda i korak dalje.

"Ušli smo u tu samu završnicu i plasman u polufinale je ogroman uspjeh. Biti u društvu Željezničara, Širokog Brijega ili Zrinjskog nije mala stvar. Moji igrači i svi u klubu odlučni su i da pokušamo u polufinalu napraviti dobar rezultat, bez obzira na to što nas u narednom kolu sigurno očekuje veliki protivnik", rekao je Ćurguz.

Po ocjenama trenera Sloge ovaj klub rasterećen dočekuje naredne utakmice u najmasovnijem takmičenju.

"Sigurno je da će Željezničar, Široki Brijeg i Zrinjski imati veliki pritisak, a mi i polufinale dočekujemo rasterećeni, jer svaki korak dalje za nas je ogroma uspjeh. Nalazimo se i u vrhu tabele u Ligi Republike Srpske i želimo da napadnemo prvo mjesti kako bi uzeli titulu, a onda i izborili plasman u Premijer ligu", dodao je Ćurguz.

Trener tima iz Doboja kaže da mu je svejedno ko će im biti protivnik u polufinalu. "Sva tri protivnika su atraktivna i svakom od njih ima nekih svojih nedostataka koje ćemo mi pokušati da iskoristimo", zaključio je Ćurguz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.