Ćurguz: Ovo je uspjeh, sada priželjkujem Slobodu

Radnički eliminisao Travnik

Ćurguz: Ovo je uspjeh, sada priželjkujem Slobodu

Radnički iz Lukavca na veliko iznenađenje plasirao se u samu završnicu Kupa BiH. 

Tim sa Jošika predvođen trenerom Zoranom Ćurguzom uspio je u uzvratnom susretu protiv Travnika sačuvati prednost od 2:0 i izboriti prolaz u četvrtfinale, što je ujedno i utjeha za loše ovosezonske predstave u Prvoj ligi FBiH. 

"Moram čestitati svojim igračima na zalaganju. U jednoj izvanrednoj utakmici uspjeli smo nadigrati Travnik i žao mi je što danas nismo postigli barem jedan pogodak. Travnik je u Lukavca stigao s namjerom da nas eliminiše i ovaj uspjeh je svakako veliki podstrek za klub, ali i utjeha za trenutno stanje u prvenstvu", kazao je trener Zoran Ćurguz u razgovoru za SportSport.ba. 

Ćurguz ističe da velike zasluge za uspjeh pripadaju i navijačima.

"Vidim da su i navijači zainteresovani za ovu priču, daju nam maksimalnu podršku. Sada kad smo izbacili Travnik razmišljamo ambiciozno i želimo ići dalje, imamo veći motiv nego bilo koji premijerligaš protiv nas. Koga god izvučemo u četvrtfinalu, neće mu biti lako", smatra trener Radničkog i dodaje:

"Nemam neke posebne želje. Ne bih volio igrati sa Širokim Brijegom, nemam lijepo iskustvo, a dobiti Sarajevo i Željezničar bio bi praznik za nas. Ipak, možda najviše priželjkujem Slobodu jer bi to bio kantonalni derbi. Publika bi mogla uživati u jednoj utakmici punoj naboja, ali sačekajmo žrijeb", dodao je. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Izabranicima Zorana Ćurguza ne cvjetaju ruže u Prvoj ligi FBiH. Trenutno se nalaze na 11. poziciji i do kraja sezone predstoji borba za opstanak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti