Ćurguz: Široki je favorit, ali nećemo se lako predati

Trener Sloge o polufinalu Kupa BiH

Ćurguz: Široki je favorit, ali nećemo se lako predati

A. Beganović

Fudbalski klub Sloga iz Doboja najprijatnije je iznenađenje najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji, Kupa Bosne i Hercegovine. Naime, fudbaleri prvoligaša iz Doboja stigli su do polufinala Kupa, a voljom žrijeba odlučeno je da se u istom sastanu sa Širokim Brijegom.

Sloga iz Doboja u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine igrat će protiv Širokog Brijega, a trener dobojske momčadi Zoran Ćurguz nije bio nezadovoljan žrijebom.

"Prije početka žrijeba nama je bilo sasvim svejedno koga ćemo dobiti za protivnika. Sve tri ekipe bi u duelu sa nama bile favoriti, tako da ne mogu reći da sam nezadovoljan", istakao je Ćurguz.

"Dolazak Željezničara bi izazvao najveću pažnju u Doboju i regionu, pa možda zbog toga malo žalim što ne igramo sa aktuelnim prvakom i osvajačem Kupa. No, šta je tu je. Široki je jako dobra momčad koja u dvoboj sa nama ulazi kao apsolutni favorit. Međutim, Kup je takmičenje u kojem su iznenađenje moguća. Imamo solidnu momčad u kojoj igra dosta igrača sa premijerligaškim iskustvom, tako da se sigurno nećemo unaprijed predati. Pokušat ćemo sve da napravimo još jedno veliko iznenađenje, mada će realno biti teško", dodao je trener Sloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.