Cvitanović: Bio sam uvjeren da mogu vratiti sjaj Sarajevu

Bivši hrvatski reprezentativac za SportSport.ba

Cvitanović: Bio sam uvjeren da mogu vratiti sjaj Sarajevu

Saga zvana izbor novog trenera FK Sarajevo danas je završena imenovanjem Mehmeda Janjoša. 

Nakon ostavke Almira Hurtića za upražnjenu klupu tima iz Titove 38b bili su zainteresovani mnogobrojni stručnjaci, kako iz BiH tako i regiona, a u moru aplikacija se našla i ona od 45-godišnjeg Igora Cvitanovića.

Cvitanović je dobro poznato ime na našim prostorima. Riječ je o bivšem hrvatskom reprezentativcu koji je do kraja prošle sezone bio pomoćni trener Zoranu Mamiću u Dinamu, a tijekom razgovora za SportSport.ba nije skrivao da mu je žao što nije dobio priliku da Sarajevu vrati stari sjaj. 

"Istina je da su postojali kontakti sa Sarajevom i bio sam zaista zainteresovan da dođem u BiH. Nisam više želio da budem pomoćni trener i vjerovao sam da je Sarajevo prilika da pokažem svoje znanje, međutim šta je tu je. Žao mi je naravno što nisam izabran, međutim trenerski posao sa sobom nosi radosti i razočarenja. To je normalno", kazao nam je Cvitanović. 

Iako je u proteklom periodu radio u hrvatskom nogometu, Cvitanović je vrlo dobro upoznat za dešavanjima u BHT Premijer ligi BiH. 

"Pratio sam, naravno, sve i pozicija u kojoj se trenutno Sarajevo nalazi je razočaravajuća. O klubu mi je pričao Said Husejinović s kojim sam sarađivao u Dinamu, tako da sam imao dosta informacija. Da nisam bio uvjeren da mogu nešto napraviti na Koševu onda ne bih odmah dao do znanja da ću otići ukoliko Sarajevo na bude prvak. To je moralan potez kada vodite jedan takav klub", dodaje Cvitanović. 

Nakon neuspješnog plana za Cvitanovića slijedi potraga za novim klubom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iza mene je igračka karijera, devet godina rada u Dinamu i puno toga dobrog ima iz tog perioda. Spreman sam na sve prednosti i mane koje nosi trenerski posao, a šta će donijeti budućnost, ne mogu predvidjeti", riječi su našeg sagovornika na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi