Ivan Tatomirović pred revanš susret u Norveškoj

"Da nisam 100 posto spreman, ne bih bio u Norveškoj"

FK Sarajevo večeras će u Haugesundu u okviru revanš susreta drugog pretkola Evropske lige odmjeriti snage sa istoimenim domaćinom. 

Bordo tim je poražen u prvom susretu rezultatom 1:0, a teren je u završnici susreta napustio Ivan Tatomirović zbog povrede koljena. Defanzivac ekipe sa Koševa ističe kako je spreman za drugi duel sa Norvežanima. 

"To je bila jedna blaža povreda koljena, ali konsultovao sam se sa doktorima i oni su me savjetovali da par dana odmorim. Mislim da sam spreman za utakmicu i da mogu da dam 100 posto svojih mogućnosti, jer da nije tako vjerovatno ne bih ni bio u Norveškoj," kaže Tatomirović i dodaje:

"Igramo kao što smo počeli susret na Koševu. Nećemo da se branimo, igrat ćemo našu igru koju pretendujemo cijele pripreme, koju nastojim da izgradimo za cijelu sezonu. Mislim da je to dobitna kombinacija i mislim da imamo velike šanse," kaže Tatomirović. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bojan Puzigaća je istakao kako lopta sa kojom će se igrati sutra nije toliko kvalitetna, a sa njim se slaže i Tatomirović.

"Lopta nije kvalitetna kao što smo to navikli i sa kojima smo odigrali par prijateljskih utakmica i sa kojom treniramo. Dobro nam je došao ovaj trening da se malo priviknemo, ali lopta kakva je njima, takva je i nama i mi ako izađemo pravi, sve će biti dobro," zaključio je Tatomirović. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.