Damir Hadžić novi trener NK Žepče

Bivši ljubimac navijača Sarajeva

Damir Hadžić novi trener NK Žepče

D. Kurbegović

Goran Brašnić, nekadašnji golman najbolje reprezentacije Bosne i Hercegovine, zbog obaveza u U-19 selekciji BiH, te lokalnoj ŠN Don Bosco i redovnog posla, povukao se sa klupe Ze-do kantonalca iz Žepča. 

Uprava nekadašnjeg BiH premijerligaša odlučna da sezonu okonča na 1. mjestu u Ligi Ze-do kantona i plasira se u Drugu ligu, za novog trenera imenovala je Damira Hadžića, dosadašnjeg prvotimca Žepča. 

I sam iznenađen novim obavezama, jedan od najboljih nogometaša Sarajeva u novijoj historiji kluba sa Koševa, trenerskog posla se prihvatio veoma odgovorno. 

"Iskreno, iznenađen sam. Nisam se nadao, ali sam prihvatio obavezu korektnih ljudi koji vode klub. Vjerujte, i previše mi iskazuju poštovanja, pa je bio red da prihvatim i ovu ulogu. Idemo svi zajedno. Kolegijalno ćemo raditi, a najviše uz pomoć igrača. I ja sam neiskusan u ovom poslu,volio bih da uđemo u viši rang", kazao je Damir Hadžić, ne tako davno ljubimac navijača Sarajeva, popularnih Hordi zla, te dodao:

 "Već sam odradio nekoliko treninga. Bio sam uz prije uz trenere Tomasa i Brašnića, i ne plašim se. Istina, oslabljeni ulazimo u nastavak prvenstva, i sa druge pozicije. Napustio nas je najbolji igrač, Kristijan Ivešić koji je prešao u dubrovački GOŠK. Kenan Grahić otišao je u TOŠK, Josip Vrbić u klub iz Slavonije, Igor Rašić više nije tu, a Nikola Tadić je povrijeđen. Ipak, ako svaki pojedinac da makar 10 posto više, sve te nedostatke ćemo nadoknaditi, i ispuniti plan naše uprave", zaključio je novi trener Žepča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije