Danas dolaze delegacije UEFA-e i FIFA-e

Danas dolaze delegacije UEFA-e i FIFA-e

O. Lekić

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ove sedmice će posjetiti zajednička delegacija UEFA-e i FIFA-e.
Delegaciju FIFA-e predvodi potpredsjednik Geoffrey Thompson, dok će delegaciju UEFA-e predvoditi Alen Hansen.

Dio delegacije u srijedu će članove Izršnog odbora FSBiH upoznati s odlukom izršnih odbora UEFA-e i FIFA-e o statusu saveza i imperativu usvajanja novog statuta kako bi se izbjegla suspenzija.

"Thompson je na čelu komiteta koji je nadležan kada je riječ o našem statutu. Oni žele razgovarati sa IO o ovom problemu. U programu posjete nema ništa drugo najavljeno, a u nekoliko narednih mjeseci oni će obaviti razgovore sa delegatima Skupštine. Ovo je prva posjeta u kojoj će direktno upoznati naš IO sa onim što su UEFA i FIFA stavili pred nas", rekao je potpredsjednik FSBiH Iljo Dominković za Dnevni avaz, te dodao:

"Vidi se da im je stalo da uspiju. Oni ne sumnjaju da ćemo mi usvojiti izmjene i dopune Statuta. To je veoma bitno da bi Savez profunkcionisao punim kapacitetom i kada napravimo ono što je pred nama, sigurno je da će nam pomoći kako bismo poboljšali rad FSBiH."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.