Danas konačna odluka ili nova sapunica u režiji FSBiH

Kako će biti registrovan susret Radnik - Olimpic

Danas konačna odluka ili nova sapunica u režiji FSBiH

A. Beganović

Danas će se u Sarajevu održati sjednice Takmičarske i Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojima će se sasvim sigurno najviše raspravljati o susretu 15. kola Premijer lige između Radnika i Olimpica.

Duel Radnika i Olimpica odigran je na neuslovnom terenu u Velikoj Obarskoj zbog kojeg nam se smije region, a osim toga u domaćem sastavu nastupao je i Jovan Vučinić, koji je u prethodnom susretu sa Čelikom dobio dva žuta kartona, pa je od Disciplinske komisije zaradio susret suspenzije.

Sarajevski premijerligaš se žalio zbog njegovog nastupa, pa će konačnu riječ dati nadležni organi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Pravila i propisi su na strani Olimpica o čemu smo već pisali, pa se u redovima ekipe s Otoke s pravom nadaju da će susret biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist, no iz Bijeljine tvrde da su dovedeni u zabludu, te da su oni najmanji krivci za novonastalu situaciju.

"U ovaj susret smo ušli pripremljeni, odnosno provjerili smo u Fudbalskom savezu da li Vučinić ima pravo nastupa, pošto je zbog dva žuta kartona propustio susret Kupa Republike Srpske. Razgovarali smo sa Željkom Radonjom, čovjekom koji radi u Takmičarskom odjelu Saveza i on nam je rekao da Vučinić ima pravo nastupa. Provjerili smo to i u Fudbalskom savezu Republike Srpske, te nam je rečeno da Vučinić može igrati, no naša greška je što nismo tražili od pomenutih da nam to napismeno dostave", kaže za SportSport.ba direktor Radnika, Živorad Mirazić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Osim toga elektronski sistem koji se koristi nije upozoravao na suspenziju našeg igrača, tako da smo obmanjeni. Upravo na vašem portalu smo vidjeli da Disciplinski pravilnik kaže da se suspenzije mogu odrađivati samo u Kupu BiH i prvenstvu, no doista nismo bili upoznati sa tim. Razumijemo Olimpic i tu priča završava, no očekujemo da se i nas razumije. Vidjet ćemo šta će reći nadležni organi našeg Saveza i mogu vam reći da ćemo svaku odluku poštovati, no isto tako smatramo da je došlo vrijeme da odgovornost preuzmu i oni koji su nas doveli u ovakvu situaciju. Radnik neće ispasti iz lige i to ovim putem poručujem svima, koji nas žele vidjeti u nižem rangu", dodao je direktor Radnika.

Situacija je komplikovana, pravila i propisi su na strani sarajevskog premijerligaša, koji je s obzirom na ista doista oštećen i Olimpica u ovoj situaciji ne interesuju razlozi zbog kojih se u sastavu ekipe iz Bijeljine pojavio suspendovani igrač, no ako je suditi po Mirazićevim riječima, Radnik je obmanjen, pa će se na spuštanje zavjese na jesenji dio premijerligaške sezone po svemu sudeći morati još čekati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.