Danas pada odluka: Rudar ili Leotar u Premijer ligi

Danas pada odluka: Rudar ili Leotar u Premijer ligi

A. Beganović

Danas su na rasporedu utakmice posljednjeg 26. kola Prve lige Republike Srpske, a najzanimljivije će biti u Trebinju i Tesliću.

Kolo prije kraja prvenstva još uvijek se ne zna koja će ekipa izboriti plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Vodeći Rudar, koji ima dva boda više od drugoplasiranog Leotara, gostuje u Tesliću kodd Proletera koji je osigurao ostanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nekadašnji premijerligaš iz Prijedora u ovaj duel ulazi kao favorit, a u prvom dijelu sezone Rudar je n a domaćem terenu sa ubjedljivih 3:0 savladao Proleter.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Drugoplasirani Leotar u Trebinju će snage odmjeriti sa Podrinjem. Leotar mora pobijediti, no iako osvoji tri boda neće se plasirati u Premijerl ligu ukoliko Rudar ostane neporažen u Tesliću.

U 26. kolu snage će odmjeriti Napredak i Mladost, ekipe koje će od naredne sezone igragti u nižem rangu. Kozara će se od svojih navijača oprostiti duelom sa Krupom, U Foči gostuje Tekstilac iz Dervente,  Sloboda u Mrkonjić Gradu dočekuje Drinu HE, dok će Vlasenica gostovati kod Slobode iz Novog Grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.