Danas sjednica IO FSBiH

FIFA i UEFA opet prijete

Danas sjednica IO FSBiH

O. Lekić

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas će se održati sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se između ostalog raspravljati i o situaciji nastaloj nakon neusvajanja novog Statuta kojeg su predložile UEFA i FIFA.

Podsjetimo, na sjednici Skupštine FSBiH 16. juna delegati su odbili prijedlog novog Statuta iako su iz UEFA-e i FIFA-e tražili da se isti usvoji.

S obzirom da mandat IO FSBiH i Predsjedništvu ističe u avgustu, Skupština bi sredinom ovog mjeseca trebala izabrati nove ljude koji će "vedriti i oblačiti" našim fudbalom, no UEFA i FIFA su prije nekoliko dana na adresu FSBiH poslale pismo u kojem stoji da neće prihvatiti rezultate izbora sve dok se oni ne budu odvijali po novom Statutu.

Tako će danas IO FSBiH odlučiti da li će i dalje ignorisati FIFA-u i UEFA-u, odnosno trebao bi donijeti odluku da li će se izborna sjednica Skupštine održati po postojećem Statutu, što bi dovelo savez do suspenzije, ili će ipak ovaj put zahtjevi FIFA-e i UEFA-e biti usvojeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.