Današnje kolo bi moglo donijeti rasplet u Ligi za opstanak

Ko će u niži rang?

Današnje kolo bi moglo donijeti rasplet u Ligi za opstanak

U okviru 9. kola Lige za opstanak bh. šampionata danas će biti odigrane tri utakmice. U borbi za premijerligaški status Metalleghe BSI će ugostiti Široki Brijeg, Vitez će se sastati sa Mladosti, dok će Čelik svoju bitku nastaviti u okršaju sa ekipom Olimpica na Bilinom polju. 

Za Metalleghe BSI nema puno filozofije u sudaru sa Širokim Brijegom. Iako Jajčani neće moći računati na kartonirane Sarića, Rašića i Stakića, pobjeda je imperativ i toga su dobro svjesni. u taboru kluba kojeg vodi Mato Neretljak. 

"Nemamo ništa protiv toga da i ovaj meč protiv Širokog Brijega završi rezultatom 1:0 u našu korist. Široki Brijeg je sve snage usmjerio ka Kupu i izlasku u Evropu, što je u konačnici i uspio ostvariti i na tome im čestitamo. Ipak, želimo da nastave sa igrama i rezultatima kakve su ostvarivali do sada u Ligi za opstanak. Nakon velikog boda koji smo osvojili u Zenici, pobjeda bi bila potvrda naše kvalitete i svi vjerujemo da to možemo i ostvariti", kazao je defanzivac kluba Josip Jozić. 

S druge strane, Široki Brijeg neće sa bijelom zastavom putovati u Banjaluku. 

"Idemo u Banjaluku da riješimo opstanak. Znamo da nas čeka motivisan domaćin kojem je svaka utakmica biti ili ne biti, a meč će biti još jedan ispit za naš karakter, odnosno test za narednu sezonu da vidimo ko je zreo odgovoriti daljim zadacima", izjavio je golman Širokog Brijega, Luka Bilobrk. 

Trener Goran Sablić u duelu sa Metallegheom bit će lišen usluga Wangera i Ivana Krstanovića, koji su započeli trenersku edukaciju. 

Pred Vitezom je jedna od najvažnijih utakmica u ovoj sezoni. Pobjeda nad Širokim Brijegom u prošlom kolu je dala Vitežanima nadu da mogu osigurati opstanak, a sljedeća prepreka na tom putu je duel sa ekipom Mladosti. Tim iz Doboja kod Kaknja će igrati rasterećeno i za očekivati je da će trener Husref Musemić priliku za igru dati igračima koji su manje ili gotovo nikako nastupali ovog proljeća.

"Nemamo šta čekati. Dva kola su do kraja i moramo sve učiniti da u nedjelju slavimo. Nedostajat će nam Muminović, a ne znam da li nam je prednost što Mladost dolazi rasterećena, jer su oni veoma kvalitetna ekipa. Dat ćemo sve od sebe da slavimo. Može nam se desiti da nam za opstanak i dvije pobjede ne budu dovoljne, ali isto tako da ostvarimo cilj i sa dva boda u dvije utakmice. Kako god, najprije je bitno da preskočimo narednu prepreku...", kazao je trener Viteza, Slaven Musa. 

Čelik nema puno izbora u dvoboju sa Olimpicom. Tri boda su Zeničanima neophodna u borbi za premijerligaški život, posebno nakon kiksa u prošlom kolu protiv Metalleghea, a ohrabrujuća činjenica za crno-crvene je da se u tim vraća Danijal Brković nakon odrađene suspenzije.

Sve utakmice današnjeg programa 9. kola Lige za opstanak igraju se u istom terminu od 17:00 sati. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi