Današnji susreti u sjeni derbija Sarajeva i Širokog Brijega

Premijer liga BiH, 8. kolo

Današnji susreti u sjeni derbija Sarajeva i Širokog Brijega

Danas će se širom Bosne i Hercegovine igrati susreti 8. kola Premijer lige BiH, a veliki derbi bit će odigran na Koševu gdje se sastaju Sarajevo i Široki Brijeg. 

Ekipa koju je nedavno ponovo preuzeo trener Husref Musemić pokušava izaći iz rezultatske krize, a prvi korak su napravili prošle sedmice kada su na domaćem terenu porazili ekipu Viteza sa uvjerljivih 4:0. Ipak, danas im slijedi mnogo teži ispit protiv ekipe koja je za njih veoma nezgodna. Ipak, ako je suditi po međusobnim duelima u Premijer ligi u posljednje vrijeme, navijači Sarajeva nemju razloga za brigu. Tim sa Koševa je u posljednja tri međusobna duela na domaćem terenu porazio Široki Brijeg u Premijer ligi BiH, a ukoliko i danas ostvare pobjedu, to bi za njih vjerovatno značilo i izlazak iz rezultatske krize. 

"Sutra nas čeka zahtjevna utakmica i kvalitetan protivnik. Široki Brijeg je pokazao svoje kvalitete, a za nas je pozitivan rezultat pobjeda. Gosti su jako nezgodni i moramo biti motivisani i borbeni, te jako pametni. Trenažni proces je protekao odlično, nemamo kažnjenih ni ozlijeđenih. Hadžić neće vjerovatno konkurisati za ovaj meč i ne bismo željeli da ga preopteretimo i tu moramo biti jako oprezni", kazao je Musemić na jučerašnjoj konferenciji za novinare. 

S druge strane, trener Širokog Brijega Goran Sablić također je poručio da njegova ekipa ide po bodove. 

"Utakmice između dva kvalitetna rivala kao što su Široki Brijeg i Sarajevo uvijek su zanimljive. Sarajevo je bilo u krizi, ali ne toliko igre kao rezultata, a dolazak trenera Musemića donio im je novi elan. Očekujemo jak pritisak domaćina, jer njima su neophodni bodovi kako bi uhvatili priključak s 'gornjim domom'. S druge strane, mi želimo pozitivan rezultat i učinit ćemo sve da ga i ostvarimo", kazao je u najavi derbija šef stručnog štaba Goran Sablić.

Podsjetimo, osim te utakmice veoma važan meč u borbi za opstanak u Vitezu igraju istoimeni domaćin i zenički Čelik. Vitez nakon sedam odigranih mečeva ima samo jedan bod, dok je Čelik samo jedno mjesto ispred njih sa četiri boda. Taj susret počinje od 16:30 sati. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U istom terminu igrat će GOŠK i Zrinjski u Gabeli, dok će pola sata ranije svoj meč 8. kola Premijer lige početi ekipe Mladosti i Slobode. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi