Danijel Majkić u potrazi za novim klubom

Nije postigao dogovor sa Borcem

Danijel Majkić u potrazi za novim klubom

Ove jeseni Danijel Majkić bio je nadomak dolaska na Gradski stadion, a veliko interesovanje pokazalo je i nekoliko klubova iz Premijer lige BiH. 

Ipak, 28-godišnji fudbaler odlučio je da karijeru nastavi van granica naše zemlje.

"Nakon uspješne sezone u Zlate Moravcu, pokušao sam da pronađem zajednički jezik sa pojedinim klubovima u BiH. Najbliži sam bio potpisu sa banjalučkim Borcem, ali je u posljednjem času došlo do nesporazuma. Takođe, bio sam i u pregovorima sa još nekim bh. klubovima, ali i sa austrijskim drugoligašem Kapfenbergom. Zaista nisam očekivao da ću ostati bez angažmana, pogotovo jer sam u prošoj sezoni igrao na jako visokom nivou", rekao je Majkić za SportSport.ba te dodao:

"Trenutno imam nekoliko ponuda iz Češke, Slovačke i Norveške. Veliko interesovanje pokazala je Banik Ostrava, koja je drugoplasirana ekipa u FNL ligi, odnosno drugoj ligi Češke. I dalje nisam prelomio, ali vjerujem da ću uskoro pronaći novi klub i da ću napraviti pravi izbor".

Majkić je karijeru započeo u Proleteru iz Teslića, a igrao je i za Velež, Samaru, Baltiku, Schachtjor Karagandu, Leotar, Al-Ahli Benghazi i Zlate Moravce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi