Danilović: Potrebna nam je podrška, možemo savladati Želju

Derbi 15. kola u Banoj Luci

Danilović: Potrebna nam je podrška, možemo savladati Želju

A. Beganović

Derbi 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci odigrat će domaći Borac i Željezničar.

Prvi dio premijerligaške sezone ulazi u samu završnicu u kojoj neće nedostajati uzbuđenja. Možda i jedan od najzanimljivijih susreta odigrat će Borac i Željezničar. Domaćinu su bodovi prijeko potrebni u borbi za ulazak u Ligu 6, dok gosti nakon kiksa u Vitezu nemaju pravo na novi ukoliko žele ostati u samom vrhu tabele.

I pored toga što u ovoj sezoni ne briljiraju, fudbaleri Borca vjeruju da mogu do za njih važna tri boda, a jedan od najboljih mladih igrača Premijer lige, Vladan Danilović uoči susreta za SportSport.ba je istakao.

"Svjesni smo šta nam može donijeti pobjeda u duelu sa Željom. Neće biti lako, no siguran sam da ćemo dati sve od sebe i da uz takav pristup možemo doći do pobjede. Motivisani smo, želimo do pobjede, no biće nam potrebna i velika podrška s tribina. Upravo iz tog razloga pozvao bih sve ljude koji istinski vole Borac da ispune stadion i da budu naš 12. igrač".

Mladi Danilović jedno je od osvježenja premijerligaške scene, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene. Standardni je član juniorske reprezentacije koja se izborila za plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Ostvarili smo naš cilj, plasirali smo se u elitni krug kvalifikacija. Imamo perspektivnu generaciju koja nije rekla svoju posljednju riječ. Odigrali smo jako kvalitetno tri utakmice i na kraju smo se zasluženo plasirali u elitni krug kvalifikacija", ističe mladi fudbaler Borca.

Nakon pomenutih kvalifikacionih susreta sve više se priča o odlasku ovog mladog fudbalera iz Borca, a kako SportSport.ba saznaje karijeru bi mogao nastaviti u Holandiji.

"Zadovoljan sam svojim igrama, dobio sam mnogo pohvala od stručnjaka i skauta koji su pratili moje nastupe. Svaki dan ima i poziva od menadžera ali doista se ne opterećujem sa tim. Moje je da radim, treniram što bolje i samo tako ću moći ostvariti svoje snove. U ovom trenutku razmišljam samo o utakmici sa Željom", zaključio je mladi fudbaler koji po svemu sudeći igra svoje posljednje susrete u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, u prvom susretu ove dvije ekipe u aktuelnoj sezoni Željezničar je na Grbavici rezultatom 2:1 savladao Borac.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije