Darije Kalezić i Roda raskinuli saradnju

Bh. stručnjak ponovo slobodan

Darije Kalezić i Roda raskinuli saradnju

Bh. stručnjak Darije Kalezić raskinuo je saradnju sa holandskom Rodom. 

Nekadašnji fudbaler Veleža je kormilo Rode preuzeo u augustu 2015. godine i sa ovim klubom je uspio izboriti zacrtani opstanak u elitnom rangu, no na iznenađenje tamošnje javnosti ugovor je raskinut nakon samo jedne sezone. 

Holandski mediji su objavili da su Kalezić i Roda 'pocijepali' ugovor koji je važio još jednu sezonu, a još uvijek nije poznato gdje će 46-godišnji bh. stručnjak nastaviti svoju trenersku karijeru. 

"Roda duguje Kaleziću veliku zahvalu za posvećenost i naporan rad u proteklom periodu. Želimo mu uspjeh u budućnosti", poručili su iz Rode.

Kalezić je na kormilo Rode dospio nakon što je prethodno bio trener PSV-a (II), Stockporta, Zulte Waregema i De Graafschapa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti