Dašić: Pokazali smo dosta, ali možemo još više

Sportski direktor Slobode

Dašić: Pokazali smo dosta, ali možemo još više

Fudbaleri Slobode iz Novog Grada žele da se vrate u Prvu ligu RS, a da su istrajni u tom naumu najbolje pokazuju rezultati u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Novljani su u prvih šest kola upisali pet pobjeda i jedan remi, te se trenutno nalaze na drugom mjestu Druge lige "Zapad", ali sa utakmicom manje u odnosu na prvoplasirani Željezničar iz Banjaluke.

"Gotovo sav igrački kadar je iz Novog Grada. Sve su to mladi momci koje želimo da afirmišemo i pružimo im što veču šansu. Za sada sve ide odlično. Imamo gotovo maksimalan učinak, a jedini tim koji je uspio da nam uzme bod je Borac iz Kozarske Dubice. I u tom meču smo bili nadomak pobjede, ali smo pimili gol u samoj zavšinci. Ipak, i pored toga moram biti jako zadovoljni", izjavio je za SportSport.ba Ognjen Dašić, sportski direktor Slobode.

"Sada nas očekuje zaostala utakmica sa Omarskom i u slučaju pobjede mislim da ćemo biti veoma blizu titule jesenjeg prvaka. Kao jedinog pravog konkurenta za sam vrh vidimo banjalučki Željezničar. U pitanju je prilično kvalitetna ekipa, ali mislim da takmičenje u Drugoj ligi možemo okončati na prvoj poziciji", dodao je Dašić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi