Davor Šuker umiješan u namještanje?!

Ko je sve sređivao mečeve NK Travnik?

Davor Šuker umiješan u namještanje?!

Tužilaštvo u Bochumu optužilo je Hrvata Marija Cvrtaka za namještanje utakmica, a između ostalih susreta koji su bili namješteni, spominju se i prijateljske utakmice Travnika u Švajcarskoj.

Mario Cvrtak, tvrde tužioci u Bochumu, ponekad je znao sjediti čak i na klupi Travnika, koji je na prijateljskoj turneji u Švajcarskoj "komandovao" rezultatima Travničana. Igrači NK Travnik navodno su dobivali između 100 i 350 eura po utakmici, a Marijo Cvrtak imao je veze među mnogim velikim fudbalskim imenima, a među njima se nalazi i Davor Šuker!

Naime, prema saznanjima Tužilaštva u Bochumu, Mario Cvrtak je preko Davora Šukera pokušao ubaciti namještene utakmice NK Travnika na engleske kladionice, ali je još uvijek nejasno koju je tačno Šuker imao ulogu.

"Koji je tačno bio posao Davora Šukera u svemu, za sada nije poznato, ali je definitivno bilo i neke veze između Marija C. i ovog nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca", rekao je jedan od zvaničnika Tužilaštva u Bochumu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.