Debi iz snova za Metalleghe u Premijer ligi

Jajčani slavili u Zenici s 3:1

Debi iz snova za Metalleghe u Premijer ligi

E. Škorić

Premijera u Ligi 12 pripala je nogometašima Čelika i Metalleghea, a Jajčani su na kraju slavili s 3:1.

Čelik je imao dosta problema tokom ljetnog perioda, a nešto slabiji igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu imao je dosta problema protiv novajlije u ligi, ekipe Metalleghea iz Jajca.

U prvom poluvremenu nije bilo puno dobre igre, mada su i jedni i drugi imali svoje dobre trenutke. Najuzbudljivije je bilo u samom finišu prvog dijela.

Naime, u 44. minuti je Jusić startao nad Popovićem u svom šesnaestercu, napadač Metalleghea je pao, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siniša Dujaković je uhvatio zalet i pogodio za veliko slavlje izabranika Nermina Bašića.

Već na početku drugog dijela Nebojša Popović je mogao da udvostruči prednost Metalleghea, a na drugoj strani Fejzić zaustavlja Haurdića u situaciji jedan na jedan. 

Domaći nogometaši uspjeli su da stignu do poravnanja u 59. minuti. Goran Popović je sjajno ubacio s lijeve strane, a Danijal Brković s 10-ak metara glavom lijepo pogodio za 1:1.

U preostalih pola sata i jedni i drugi su igrali oprezno, ali isto tako su čekali svoju šansu da dođu do eventualne pobjede. To se na kraju više isplatilo gostima, koji su u 83. došli do pobjedničkog gola. Durak je s desne strane prizemno poslao loptu u peterac, a Nebojša Popović je u padu ugurao loptu u mrežu. Samo nekoliko sekundi ranije, Marković je propustio veliku priliku za Čelik, odnosno Fejzić je odbranio njegov udarac.

Trijumf Jajčana ovjerio je Dujaković drugim golom na utakmici i to na asistenciju Kovača u samoj završnici utakmice.

Bio je ovo zvanični debi Kemala Alispahića na klupi Čelika, a u drugom kolu Zeničani gostuju Radniku, dok Metalleghe dočekuje Krupu. 

Čelik - Metalleghe 1:3 (Brković 59/ Dujaković 44 - penal, 89, Popović 83)

ČELIK: Bukvić, Hrkać, Jusić, Popović, Salčinović, Brkovć, Popović, Pezer, Hećo, Marković, Haurdić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

METALLEGHE: Fejzić, Benović Bibić, Kovač, Karađuz, Selimović, Dujaković, Sakan, Stakić, Pezo, N. Popović.


Celik-Metalleghe 0:1 by redakcija1
Celik-Metalleghe 1:1 by redakcija1
Celik-Metalleghe 1:2 by redakcija1
Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije