Veznjak Čelika nakon utakmice sa Veležom

Dedić: Bitno je da nismo primili pogodak

D. Kurbegović

Prvu utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine jučer su u Zenici odigrali Čelik i mostarski Velež. Duel na Bilinom Polju završen je bez golova. 

Nakon utakmice imali smo priliku da razgovaramo sa fudbalerom zeničke ekipe, Alenom Dedićem. Veznjak crveno-crnih je istakao kako je za njegov tim jako bitno to što nisu primili pogodak. 

"Utakmica nije bila nešto posebno lijepa za oko. Bila je više borbena. Može se reći da je dobar rezultat. Išli smo na to da ne primimo gol. Još uvijek je sve otvoreno," rekao je Dedić i dodao:

"Velež igra nešto slabije kući. Vidite po njihovim rezultatima, oni u zadnjih sedam susreta nisu izgubili na gostujućem terenu, a kući nisu slavili već u dvije, ili tri utakmice. Dok mi također igramo dobro na strani," rekao je Dedić i osvrnuo se na prvenstveni duel sa Zvijezdom:

"Pa dobro, što se tiče prvenstva mi zaostajemo za prve tri ekipe, mada to nije nedostižno. Utakmica će biti drugačija nego ova danas. Nadam se pobjedi i učinit ćemo sve da pobijedimo," završio je Dedić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti