Dedić: Izvukli smo pouke i proučili igru GOŠK-a

Trener Bosne za SportSport.ba

Dedić: Izvukli smo pouke i proučili igru GOŠK-a

S. Mlaćo

Nakon dva vezana poraza od Sloge i Zvijezde, nogometaši Bosne iz Visokog u subotu će na svom stadionu ugostiti GOŠK iz Gabele.

Bosnu su dva poraza koštala prvog mjesta, pa je novi lider Travnik, a za SportSport.ba je uoči subotnjeg susreta govorio trener Bosne Faruk Dedić.

"Nakon dvije izgubljene utakmice, igramo derbi kola, derbi prvenstva uz narednu utakmicu protiv Travnika, te moramo popraviti utisak iz prethodnih utakmica. Svjesni smo da smo bili u rezultatskoj krizi, posebno u tom meču sa Zvijezdom gdje smo odigrali loš meč i sada nemamo drugog izlaza nego sve to popraviti i zabilježiti pobjedu", kazao je Dedić.

GOŠK je kao i ranijih sezona jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto, pa se očekuje da će izabranici Darka Vojvodića dati sve od sebe da u Visokom upišu nove bodove.

"GOŠK je uvijek u vrhu i vreba tu prvu poziciju. Maksimalno smo skoncentrisani za njih, proučili smo njihovu igru i igračima prenijeli sve što nam može pomoći za taj međusobni duel", jasan je trener Bosne.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Igrači Bosne će poslije dva neočekivana poraza sigurno morati mnogo raditi i na psihološkom planu, s obzirom da se bar nakratko prekinula pozitivna euforija koja je vladala među igračima i stručnom štabu. Svi su svjesni da će morati dati mnogo više ukoliko žele ostvariti glavni cilj, a to je plasman u Premijer ligu.

"Naravno da je to tako. Pogotovo mislim na utakmicu sa Zvijezdom, gdje smo zasluženo poraženi, a ekipa je malo razočarana. Svjesni smo svijih grešaka i to nam je bila najslabija utakmica u posljednjih godinu dana. Iz te utakmice smo izvukli pouke i samo se pobjedom možemo vratiti na pravi put", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba. Faruk Dedić, šef stručnog štaba NK Bosna Visoko. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije