Dedić: Pokušat ćemo iznenaditi na Koševu

Veznjak Viteza uoči Sarajeva

Dedić: Pokušat ćemo iznenaditi na Koševu

E. Škorić

Nogometaši Viteza nakon pobjede protiv Zvijezde u prvenstvu, sutra gostuju na Koševu u okviru uzvrata 1/8 finala Kupa BiH. 

Ekipa koju će sa klupe predvoditi novi trener Ante Miše pokušat će iznenaditi favorizovano Sarajevo i eventualno proći u dalju fazu takmičenja.

Bordo ekipa je u prednosti radi rezultata iz prve utakmice, te domaćeg terene i širine igračkog kadra, ali Vitežani ne pomišljaju da se unaprijed predaju, te će nastojati odigrati dobru utakmicu i pobrati simpatije ljubitelja nogometa koji sutra budu prisutni na Koševu.

Veznjak Anel Dedić ulogu favorita u sutrašnjoj utakmici prepušta domaćinu, ali vjeruje da mogu strpljivom igrom i iznenaditi domaćina.

"Mnogo se lakše diše nakon domaće pobjede protiv Zvijezde iz Gradačca i atmosfera u klubu je na visokom nivou. Imamo i novog šefa stručnog štaba, tako da nama igračima slijedi naporno treniranje i dokazivanje pred novim trenerom za pozicije u timu. Mislim da ćemo u narednim utakmicama biti mnogo bolji, te da ćemo u prvenstvu brzo dospjeti u zlatnu sredinu, gdje nam je objektivno po igrama i kvalitetu sigurno i mjesto", nada se 22-godišnji Zeničanin.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sutra će pokušati iznenaditi Sarajevo na Koševo, iako će to biti izuzetno teško.

"Sarajevo je favorit jer imaju dobar rezultat iz prve utakmice, ali ništa još nije gotovo. Mi ćemo igrati rasterećeno i vjerovatno da će trener kombinovati ekipu jer nemamo baš toliko širok izbor nogometaša kao što to ima Sarajevo. Svjesni smo da će domaćini vjerovatno od prve minute krenuti ofanzivno, a mi ćemo pokušati strpljivom igrom tokom čitave utakmice iz neke kontre ili polu kontre ugroziti gol Bandovića. Ponavljam biće izuzetno teško na Koševu, ali mi smo ekipa koja se ove sezone nosila dobro sa najjačim ekipama u Premijer ligi, tako da ne vidim razloga da ne odigramo dobro i kvalitetno u Sarajevu", završio je razgovor za SportSport.ba Anel Dedić mladi veznjak Viteza i nakon Jasmina Smrike drugi strijelac ekipe u ovoj sezoni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.