Dedić s penala za prolaz Čelika

Čelik u osmini finala Kupa

Dedić s penala za prolaz Čelika

M. Šljivak

Nogometaši Čelika plasirali su se u osminu finala Kupa BiH nakon što su danas Bilinom polju savladali Vitez s 1:0.

Dominirao je Čelik u ovom meču i na kraju sasvim zasluženo prolaze dalje.

Krenulo je žestoko Popović je imao prvu šansu, a zatim je na scenu stupio golman gostiju Tirić. Imao je mladi golman nekoliko vrhunskih intervencija, a protiv njega šanse nisu imali Bajraktarević i Salčinović u prvih 45 minuta.

Najveću šansu je imao Barać. Sa samo pet metara igrač Čelika je promašio prazan gol, te se na odmor otišlo s nepopularnih (0:0).

Nastavio je zenički tim s napadima i u nastavku. Ipak, golman gostiju Tirić je branio apsolutno sve i bio je zaista fantastičan danas.

Prvu priliku za goste imao je Kantar u 73. minuti. Izašao je sam pred Adilovića, ali golman domaćeg tima sjajno brani i spašava svoj gol.

Uzvratio je zatim ponovo Karić, ali Tirić ponovo sjajno brani. Ipak, Tirić je bio nemoćan u 87. minuti. Dosuđen je penal za Čelik, a Anel Dedić je pogodio za 1:0 i prolaz Čelika među 16 najboljih ekipa.

Kup BiH, 1/16 finala:

Čelik - Vitez 1:0 (Dedić 87'p)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Čelik: Adilović, Kazazić, Bajraktarević, Karić, Salčinović, Popović, Bureković, Barać, Pezer, Jusić, Čolić.

Vitez: Tirić, Stanić, Alić, Jurić, Jevtić, Basara, Kantar, Vidović, Pilipović, Anastasov, Đurić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.