Deja vu: Željina djeca koja znaju reći hvala
Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Nekada Bajić i Adžem, sada Beganović i Mulalić

Deja vu: Željina djeca koja znaju reći hvala

Grbavica kroz svoju historiju važi za mjesto gdje su rođene neke od najvećih bivših i sadašnjih zvijezda bh. fudbala, a trend proizvodnje novih asova je nastavljen i u novijoj historiji, posebno u posljednjih nekoliko sezona.

Nije floskula, već realnost da su Željina djeca okosnica tima koji se ove sezone bori za titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Većinu sadašnje ekipe Željezničara čine mladići koji su stasali u juniorskom pogonu kluba, a mnogi od njih su tek nedavno prekomandovani u prvi tim.

Susret protiv Drine su od prve minute započeli izrazito mladi, ali sada već standardni prvotimci Riad Bajić, Kerim Memija i Amir Hadžiahmetović. Sve su to igrači koji su svoj procvat doživjeli u ovoj sezoni pod trenerskim vodstvom prvo Admira Adžema, pa zatim Milomira Odovića. U susretu protiv Drine, ovom trojcu se prvi put u početnoj postavi pridružio još jedan Željin dječak, Dženis Beganović.

Upravo je Beganović obilježio meč u kojem je Željezničar slavio sa 2:0. Ovaj, od prije nekoliko dana, devetnaestogodišnji fudbaler je svoju premijeru krunisao vodećim golom na utakmici, a način na koji ga je proslavio je neodoljivo podsjetio na dobro poznatu scenu viđenu na samom startu sezone.

Vidno oduševljeni Beganović je punim sprintom pretrčao više od polovine terena da bi pogodak proslavio sa Edisom Mulalićem, čovjekom koji je najzaslužniji za njegov dolazak u prvi tim. Kasnije je radost podijelio i sa ostatkom saigrača i Milomirom Odovićem koji je, onako gospodski, sa osmijehom na licu aplaudirao i posmatrao radost svog pomoćnika i novog Željinog prvotimca. 

Gotovo identičnu proslavu su u prvom kolu ove sezone na Otoci izveli još jedan bivši junior i njegov trener, učenik i učitelj - Riad Bajić i Admir Adžem. Bajić je pogodio za 3:0, a gol je posvetio donedavnom šefu stručnog štaba tima sa Grbavice. 

Osim što posjeduju veliki potencijal i igrački kvalitet, Željina djeca jasno pokazuju da itekako znaju cijeniti one koji su najzaslužniji za njihov uspjeh. Sjetiti se svojih trenera iz juniorske konkurencije u trenutku najveće sreće dovoljan je dokaz tome.

Riad Bajić je do jučer bio junior, a danas je prvi strijelac domaćeg prvenstva. Beganović je počeo na sjajan način i, ko zna, možda se još jedan Deja vu dogodi na Grbavici...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

(2:07)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.