Del Bosque u humanoj misiji u Sarajevu
Vicente Del Bosque, gracias!

Selektor Španije boravio u BiH

Del Bosque u humanoj misiji u Sarajevu

Vicente Del Bosque, selektor fudbalske reprezentacije Španije pokazao je kolika je ljudska velićina prilikom humanitarne posjete glavnom gradu naše zemlje.

On je posjetio Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i djeci darovao pokolone, među koji su bili i dresovi Real Madrida, Barcelone, Aletico Madrida, lutke... što su mališani sa ushićenjem primili.

„Veoma sam sretan što sam došao i bio u prilici obradovati djecu Sarajeva. Sve iluzije se razbijaju kada vidite lica sretne djece koja primaju poklone donirane od strane nekoliko španskih klubova, nacionalnih trenera. Za vrijeme boravku u Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu bio sam veoma uzbuđen. Zaista sam prepun utisaka i ove posjete ću se dugo sjećati“, kazao je Del Bosque, a piše „Marca“
Njegov posjet Sarajevu, upravo, organizovao je ugledni dnevni sportski list „Marca“, a boravio je i u španskom kontingentu u bazi EUFOR-a, gdje je poklone uručio i štičenicima nekoliko domova za nezbrinutu djecu u BiH.

„Ponosan sam na španske vojnike u Bosni i Hercegovini. Oni su ovdje iz ljubavi prema narodu Bosne“, naglasio je Del Bosque.

Na kraju šta drugo reći, nego Vicente Del Bosque, gracias!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.