Delač: Konkurencija je jaka, ali ja vjerujem u sebe

Novi golman Sarajeva za SportSport.ba

Delač: Konkurencija je jaka, ali ja vjerujem u sebe

FK Sarajevo listu pojačanja za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH zaključio je dovođenjem hrvatskog internacionalca Mateja Delača. 

Ovaj 22-godišnji golman Chelseaja u narednih pola godine za Sarajevo će nastupati kao posuđen igrač, a u razgovoru za SportSport.ba govorio je o razlozima dolaska na Koševo, ali i o ambicijama.

"Moja želja je bila da se vratim u Sarajevo, jer ovdje mi je ranije bilo mnogo lijepo. Pregovori su trajali već neko vrijeme, ali da dođem ranije nije bilo jednostavno. Ja sam u Arlesu sve do dolaska novog trenera bio standardan golman i ocijenio sam da je povratak u Sarajevo na kraju najbolja opcija", govori Delač na početku razgovora za SportSport.ba.

Svojim dolaskom Delač je dodatno zaoštrio konkurenciju na golmanskoj poziciji, a za mjesto na golu borit će se sa Oštrakovićem, Bandovićem i Plakalom.

"Da se bojim konkurencije, onda ne bih ni dolazio. Ja vjerujem u sebe i drago mi je što je jaka konkurencija, ali na nama igračima je da vrijedno radimo i dajemo svoj maksimum na treninzima. Uglavnom, ja sam spreman i Sarajevo nema brige na poziciji golmana", smatra Delač koji vjeruje da se njegov novi tim može okititi titulom prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo odličnu ekipu i nema razloga da ne budemo optimistični. Ipak, sada trebamo ostati na zemlji jer do kraja prvenstva ima još mnogo. Najbitnije je da iz utakmice u utakmicu ostvarujemo dobre rezultate", zaključio je Delač na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Inače, Delač je u prvom dijelu sezone bio posuđen francuskom drugoligašu Arlesu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti