Delegacija NFSBiH 12. maja u Cirihu

U goste Platiniju i Blatteru

Delegacija NFSBiH 12. maja u Cirihu

E. Škorić

Delegaciju N/FSBiH u Cirihu će ugostiti predsjednik FIFA Sepp Blater te predsjednik UEFA Michel Platini. Razmatrat će se o trenutnoj situaciji u kontekstu priprema za sjednicu Skupšine SN/FS BiH, koja će se 26. maja održati u Sarajevu.

Delegacija našeg Nogometnog saveza otputovat će 12. maja u Cirih, a na ovom veoma značajnom sastanku, N/FSBiH će predstavljati predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim, kao i ambasadori N/FS BiH Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sergej Barbarez.

No, prethodno će predstavnici FIFA i UEFA, Eva Pasquier i Marcel Benz prisustovati narednom sastanku Komiteta za normalizaciju u Sarajevu, koji će se održati u srijedu 4. maja. Na ovom sastanku će biti razmatrana otvorena pitanja nakon posljednjih aktivnosti članova Komiteta za normalizaciju i ambasadora N/FS BiH.

Podsjetimo da je Komitet za normalizaciju danas posjetio Mostar, gdje je razgovarano sa predstavnicima Veleža i Zrinjskom. Dakako, osnovni cilj svih aktivnosti je usvajanje novog Statuta i ukidanje suspenzije Saveza

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.